Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ινστιτούτο Stratfor: Οι πολιτικές συγκρούσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας θα συνεχιστούν

Ινστιτούτο Stratfor: Οι πολιτικές συγκρούσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας θα συνεχιστούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ινστιτούτο Stratfor, Τουρκία,

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία θα επιδιώξουν σήμερα (26 Μαρτίου) στη Βάρνα της Βουλγαρίας να επανεκκινήσουν τις μεταξύ τους σχέσεις, σχολιάζει το Ινστιτούτο Stratfor.

«Αν και η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στην ΕΕ στο ορατό μέλλον, οι δύο πλευρές μπορούν να συνεργαστούν σε τομείς όπως η αναβάθμιση της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης.

»Ωστόσο ζητήματα όπως η διένεξη για την Κύπρο, οι ευρωπαϊκές επικρίσεις για την εσωτερική πολιτική του Ερντογάν και η διευρυνόμενη και μονομερής τουρκική επέμβαση στη Συρία θα εξακολουθήσουν να γεννούν τριβές μεταξύ των Βρυξελλών και της Άγκυρας.

»Η Σύνοδος μάλλον δεν πρόκειται να καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις για το μέλλον των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας.

»Παρά το γεγονός ότι ο Γιούνκερ και ο Τουσκ ηγούνται των σημαντικότερων θεσμών της ΕΕ, οι τελικές αποφάσεις για την εξωτερική πολιτική εναπόκεινται στα κράτη-μέλη, πολλά από τα οποία διστάζουν να συνεταιριστούν με την Τουρκία.

»Μια σχέση πάντως που θα βασίζεται στον πραγματισμό και τη συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς αμοιβαίου συμφέροντος όπως το εμπόριο, η μετανάστευση και η ασφάλεια είναι πιθανή, αν και οι περιστασιακές πολιτικές συγκρούσεις είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχιστούν», τονίζουν οι αναλυτές του Stratfor.

Σχετικά άρθρα