Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεσημασμένη ως “ριζοσπαστικοποιημένη ισλαμίστρια” η σύντροφος του τρομοκράτη της Γαλλίας

Σεσημασμένη ως “ριζοσπαστικοποιημένη ισλαμίστρια” η σύντροφος του τρομοκράτη της Γαλλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σούπερ Μάρκετ, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Στις λίστες των ριζοσπαστικοποιημένων ισλαμιστών βρισκόταν η σύντροφος του δράστη της αιματηρής επίθεσης σε σούπερ μάρκετ στην Τρεμπ της Γαλλίας, όπως έγινε γνωστό από πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Όπως δήλωσαν μία αστυνομική και μία δικαστική πηγή, η νεαρή γυναίκα ήταν καταγεγραμμένη ως «S» (surete de l’ etat, κρατική ασφάλεια).

Ο Ραντουάν Λακντίμ, ο δράστης της επίθεσης που έπεσε νεκρός έπειτα από επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας, ήταν επίσης καταγεγραμμένος ως «S» και βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις υπηρεσίες Πληροφοριών από το 2014.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο γενικός εισαγγελέας Φρανσουά Μολένς, δεν υπήρχε καμία ένδειξη που να οδηγεί στην εικασία ότι θα μπορούσε να διαπράξει τρομοκρατική ενέργεια.

Η σύντροφός του, μαροκινής καταγωγής, συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής μαζί με έναν 17χρονο φίλο του δράστη.

Το καθεστώς κράτησης και για τους δύο παρατάθηκε. Και οι δύο ανακρίνονται, καθώς οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν τους λόγους για τους οποίους ο δράστης πραγματοποίησε την επίθεση.

Σχετικά άρθρα