Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θα απήγαγαν τον Ερντογάν και «θα τον μετέφεραν σε πλοίο φυλακή της CIA» γράφει ο Καραγκιούλ

Θα απήγαγαν τον Ερντογάν και «θα τον μετέφεραν σε πλοίο φυλακή της CIA» γράφει ο Καραγκιούλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CIA - Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιμπραήμ Καραγκιούλ, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πραξικόπημα Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο αρχισυντάκτης της ερντογανικής εφημερίδας Yeni Safak, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, σε άρθρο του ισχυρίζεται ότι υπήρχε σχέδιο απαγωγής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 και της μεταφοράς του σε «πλοίο φυλακή» της CIA.

Ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ γράφει ότι οι πραξικοπηματίες οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν, σε συνεννόηση με τους Αμερικανούς, θα άρπαζαν τον Τούρκο Πρόεδρο και τους συνεργάτες του, αλλά πιθανόν και εκατοντάδες ακόμα υποστηρικτές του και θα τους μετέφεραν σε πλοία τάνκερ που έχουν μετατραπεί σε φυλακές από τη CIA, τα οποία πλέουν στους ωκεανούς, όπου θα τους κρατούσαν για μήνες.

«Όχι μόνο ο Ερντογάν και ο κλειστός του κύκλος, αλλά ίσως εκατοντάδες ή χιλιάδες άνθρωποι από κάθε κύκλο που υποστηρίζουν αυτή την πολιτική προσωπικότητα, με τον ίδιο τρόπο θα μεταφέρονταν στα πλοία φυλακές. Ίσως τα πλοία φυλακές της CIA ήταν αγκυροβολημένα στον Ινδικό Ωκεανό αναμένοντας εκείνους που θα τους μετέφεραν από την Τουρκία», γράφει ο Καραγκιούλ.

Βεβαίως δεν εξηγεί γιατί η CIA θα έμπαινε στα έξοδα να κρατήσει σε πλοία φυλακές τον Ερντογάν και την αυλή του και χιλιάδες ακόμα ανθρώπους, ενώ η πιο «οικονομική» λύση θα ήταν να σκότωναν την ηγετική ομάδα Ερντογάν και στη συνέχεια να πειθαρχούσαν την Τουρκία με τον τρόπο που το έχουν καταφέρει και στο παρελθόν.

Οι θεωρίες συνομωσίας του Ιμπραήμ Καραγκιούλ δεν είναι σενάρια της ζωηρής του φαντασίας. Είναι ιστορίες που εκπορεύονται από τον στενό κύκλο του προεδρικού παλατιού στην Άγκυρα. Ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ, γνωστός ως το «φερέφωνο του σουλτάνου», δεν γράφει τίποτα δίχως έγκριση ή εντολή από τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην πραγματικότητα τα κείμενα του Ιμπραήμ Καραγκιούλ θα μπορούσαν να υπογράφονται από τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο δίχως να αλλάξει λέξη.

Σχετικά άρθρα