Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομοβροντία πυραύλων των σιιτών Χούτι κατά της Σαουδικής Αραβίας

Ομοβροντία πυραύλων των σιιτών Χούτι κατά της Σαουδικής Αραβίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σαουδική Αραβία, Σιίτες, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Συνολικά επτά βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τους σιίτες αντάρτες Χούτι και αναχαιτίστηκαν τη νύχτα της Κυριακής πάνω από τη Σαουδική Αραβία, όπως ανακοίνωσε η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ.

Η εκτόξευση των πυραύλων, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι δύο, σημειώνεται μία ημέρα πριν συμπληρωθεί η τρίτη επέτειος της επέμβασης της στρατιωτικής συμμαχίας υπό σαουδαραβική ηγεσία στον πόλεμο στην Υεμένη εναντίον των Χούτι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν.

Οι Χούτι οργανώνουν μια μεγάλη συγκέντρωση σήμερα Δευτέρα στην πρωτεύουσα Σαναά για την επέτειο αυτή.

Η συμμαχία επενέβη στη σύρραξη την 26η Μαρτίου 2015, για να υποστηρίξει τις δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης και για να σταματήσει την προέλαση των Χούτι, που είχαν καταλάβει την πρωτεύουσα Σαναά και πολλές άλλες περιοχές και κινούνταν προς την κατεύθυνση του Άντεν.

Η Πολιτική Προστασία της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας διευκρίνισε ότι τα συντρίμμια ενός από τους πυραύλους που αναχαιτίστηκαν πάνω από την πρωτεύουσα έπεσαν σε σπίτι με αποτέλεσμα ένας Αιγύπτιος πολίτης να χάσει τη ζωή του και δύο συμπατριώτες του να τραυματιστούν.

Όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της συμμαχίας, ο συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλικι, τρεις πύραυλοι κατευθύνονταν στο Ριάντ, ένας στην πόλη-στρατόπεδο Χαμίς Μεσάιτ, ένας στη Νάτζραν και δύο στη Τζανάν, στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας.

«Η εκτόξευση πολλαπλών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον (σαουδαραβικών) πόλεων είναι πολύ σοβαρή εξέλιξη», υπογράμμισε ο συνταγματάρχης.

Σχετικά άρθρα