Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση της Μπόκο Χαράμ στον Νίγηρα με πέντε νεκρούς

Επίθεση της Μπόκο Χαράμ στον Νίγηρα με πέντε νεκρούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπόκο Χαράμ, Νίγηρας, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον πέντε πολίτες του Νίγηρα σκοτώθηκαν και «πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν» την Παρασκευή, από επίθεση που οι αρχές αποδίδουν σε τζιχαντιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία, όπως ανέφεραν την Κυριακή συγκλίνουσες πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η επίθεση έγινε σε πλατεία όπου λειτουργούσε ανοικτή αγορά νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, όταν μέλη της Μπόκο Χαράμ «άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους» και λεηλάτησαν τρόφιμα, δήλωσε κάτοικος της πόλης Τουμούρ.

Τοπικός αιρετός είπε πως «επιβεβαιώνει» τον απολογισμό των πέντε νεκρών κι έκανε επίσης λόγο για «πολλούς τραυματίες» από την επίθεση.

Η κρατική τηλεόραση του Νίγηρα μετέδωσε ότι η «δεύτερη επίθεση της Μπόκο Χαράμ» φέτος, έπειτα από εκείνη του Ιανουαρίου, προκάλεσε «τεράστιο σοκ» στον πληθυσμό, χωρίς ωστόσο να δώσει απολογισμό των θυμάτων.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντιφά, Μαχαμαντού Λαουαλί Νταν Ντανό, μετέβη στην Τουμούρ το Σάββατο για να «εκφράσει τα συλλυπητήριά του» στους οικείους των νεκρών και να «ενθαρρύνει» τους στρατιώτες που καταδιώκουν τους δράστες της επίθεσης.

Σχετικά άρθρα