Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε νευρικό κλονισμό η Τουρκία μετά την ομόφωνη καταδίκη της από την ΕΕ – Τι λένε για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Σε νευρικό κλονισμό η Τουρκία μετά την ομόφωνη καταδίκη της από την ΕΕ – Τι λένε για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Σε νευρικό κλονισμό τελεί η Άγκυρα, μετά την ιστορική καταδίκη της ομόφωνα από τις «28» χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαιτίας των «συνεχιζόμενων παράνομων ενεργειών της» σε Αιγαίο και Μεσόγειο, τις φυλακίσεις Ευρωπαίων πολιτών όπως και των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και τη δήλωση αλληλεγγύης σε Ελλάδα και Κύπρο, απέρριψε ως «απαράδεκτες» τις έντονες επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ομόφωνη ανακοίνωση των Ευρωπαίων ηγετών δήλωσε:

«Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αντιμετωπίσαμε και πάλι απαράδεκτες διατυπώσεις και ένα κείμενο που εξυπηρετεί της Ελληνικές – Ελληνοκυπριακές θέσεις.

»Η ΕΕ υποστηρίζει αυτές τις δυο χώρες μόνο και μόνο επειδή είναι μέλη της, χωρίς να εξετάζει αν έχουν δίκιο ή όχι.

»Εδώ κατανοούμε το εξής: Η ΕΕ έχει χάσει την αμεροληψία της στο Κυπριακό. Αυτό το είδαμε και το 2004. ξαναβλέπουμε το ίδιο έργο.

»Όσο συνεχίζεται αυτή η στάση δεν δύναται να γίνει αποδεκτή η ΕΕ ως τρίτη πλευρά στο Κυπριακό.

»Οι χώρες της ΕΕ στηρίζουν την κυπριακή κυβέρνηση που κινείται αντίθετα στο διεθνές δίκαιο, άνευ όρων και χωρίς διερεύνηση».

Ο Τούρκος αξιωματούχος αναφέρθηκε και στη σαφή δήλωση των Ευρωπαίων ηγετών για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτών, λέγοντας:

«Σε αυτό το κείμενο υπάρχει ένα άρθρο σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιώτες.

»Αυτοί οι στρατιώτες συνελήφθησαν γιατί εισήλθαν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Η νομική διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Χαίρουν όλων των δικαιωμάτων τους.

»Περιμένουμε από την ΕΕ την αποφυγή παρεμβατικών ανακοινώσεων στην δικαιοσύνη».

Ότι οι Τούρκοι θα διαμαρτύρονταν για «επέμβαση» της Ε.Ε. στη… Δικαιοσύνη τους, το λες και τα «ύστερα του κόσμου».

Σχετικά άρθρα