Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέος σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο ο Τζον Μπόλτον

Νέος σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο ο Τζον Μπόλτον

Την αντικατάσταση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Χ. Ρ. ΜακΜάστερ με τον Τζον Μπόλτον ανακοίνωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Τραμπ δήλωσε ευγνώμων για τις υπηρεσίες που παρείχε ο στρατηγός ΜακΜάστερ, σημειώνοντας πως έκανε εξαιρετική δουλειά και θα παραμείνει για πάντα φίλος του.

Ο Μπόλτον θεωρείται ένα από τα πιο σκληρά «γεράκια» της κυβέρνησης του Τζορτζ Ου. Μπους, ενώ υπήρξε σχολιαστής στο δίκτυο Fox News.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός Πρόεδρος αποφάσισε την αντικατάσταση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον από τον πρώην διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο.

Ο 69χρονος Τζον Μπόλτον είναι ρεπουμπλικανός δικηγόρος και διπλωμάτης. Από τον Αύγουστο του 2005 έως τον Δεκέμβριο του 2006 χρημάτισε Πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Τζον Μπόλτον συμμετέχει σε πολλές συντηρητικές δεξαμενές σκέψεις και είναι Πρόεδρος του Gatestone Institute, του οποίου η ιστοσελίδα διακρίνεται για τα αντιϊσλαμικά, αντιμεταναστευτικά και φιλοϊσραηλινά της άρθρα. Το Gatestone έχει εξαπολύσει κατά καιρούς σφοδρές επιθέσεις κατά του καθεστώτος Ερντογάν.

Ο Τζον Μπόλτον είναι σκληρός απέναντι στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα και επανειλημμένως έχει ζητήσει την ακύρωση της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν.

Σχετικά άρθρα