Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέος σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο ο Τζον Μπόλτον

Νέος σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο ο Τζον Μπόλτον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λευκός Οίκος, Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ,

Την αντικατάσταση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Χ. Ρ. ΜακΜάστερ με τον Τζον Μπόλτον ανακοίνωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Τραμπ δήλωσε ευγνώμων για τις υπηρεσίες που παρείχε ο στρατηγός ΜακΜάστερ, σημειώνοντας πως έκανε εξαιρετική δουλειά και θα παραμείνει για πάντα φίλος του.

Ο Μπόλτον θεωρείται ένα από τα πιο σκληρά «γεράκια» της κυβέρνησης του Τζορτζ Ου. Μπους, ενώ υπήρξε σχολιαστής στο δίκτυο Fox News.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός Πρόεδρος αποφάσισε την αντικατάσταση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον από τον πρώην διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο.

Ο 69χρονος Τζον Μπόλτον είναι ρεπουμπλικανός δικηγόρος και διπλωμάτης. Από τον Αύγουστο του 2005 έως τον Δεκέμβριο του 2006 χρημάτισε Πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Τζον Μπόλτον συμμετέχει σε πολλές συντηρητικές δεξαμενές σκέψεις και είναι Πρόεδρος του Gatestone Institute, του οποίου η ιστοσελίδα διακρίνεται για τα αντιϊσλαμικά, αντιμεταναστευτικά και φιλοϊσραηλινά της άρθρα. Το Gatestone έχει εξαπολύσει κατά καιρούς σφοδρές επιθέσεις κατά του καθεστώτος Ερντογάν.

Ο Τζον Μπόλτον είναι σκληρός απέναντι στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα και επανειλημμένως έχει ζητήσει την ακύρωση της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν.

Σχετικά άρθρα