Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κίνα ετοιμάζει αντίποινα για τους δασμούς του Τραμπ

Η Κίνα ετοιμάζει αντίποινα για τους δασμούς του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Ντόναλντ Τραμπ,

Την «έντονη απογοήτευσή» του για την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να επιβάλει δασμούς σε μία ευρεία γκάμα κινεζικών προϊόντων, εξέφρασε το Πεκίνο, μέσω της πρεσβείας του στην Ουάσιγκτον, ξεκαθαρίζοντας στις ΗΠΑ ότι «δεν φοβάται» ένα εμπορικό πόλεμο, αν και «δεν τον επιθυμεί».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η Κίνα θα υπερασπιστεί το νόμιμο συμφέρον χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα μέτρα».
Παράλληλα, η κινεζική κυβέρνηση -μέσω της πρεσβείας- γνωστοποίησε πως ήδη «ετοιμάζει σχέδιο για την αντιμετώπιση των εμπορικών δασμών από τις Η.Π.Α.».

Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα βάσει του οποίου θα επιβληθούν δασμοί σε μία σειρά κινεζικών εισαγωγών, η αξία των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 50 και 60 δισ. δολαρίων.

Ο Ρεπουμπλικάνος έδωσε εντολή στον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, , να επιβάλει δασμούς ύψους περίπου 50 δισ. δολαρίων σε κινεζικές εισαγωγές, ενώ ανέθεσε στον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούχιν να προτείνει νέους επενδυτικούς περιορισμούς στις κινεζικές εταιρείες εντός 60 ημερών, στο πλαίσιο του προστατευτισμού που ακολουθεί, προκειμένου να διαφυλάξει Αμερικανικές τεχνολογίες που θεωρούνται στρατηγικής σημασίας.

Η κίνηση έρχεται καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε ολόκληρο τον κόσμο προειδοποιούν για έναν εμπορικό πόλεμο που θα μπορούσε να υπονομεύσει την ευρύτερη παγκόσμια ανάκαμψη εδώ και χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Nτόναλντ Τραμο είχε… διατάξει την Κίνα να προχωρήσει στην εφαρμογή πολιτικών που θα οδηγήσουν σε μείωση κατά 100 δισ. δολάρια το εμπορικό της πλεόνασμα με τις ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα