Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit ζητούν 8 πρωθυπουργοί της Ε.Ε.

Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit ζητούν 8 πρωθυπουργοί της Ε.Ε.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντρέι Μπάμπις, Βρετανία, Γιούχα Σίπιλα, Ηνωμένο Βασίλειο, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, Μαρκ Ρούτε, Μίρο Τσέραρ, Ξαβιέ Μπέτελ, Σαρλ Μισέλ,

Δεύτερο δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητούν οι πρωθυπουργοί οκτώ κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με το επίμαχο ζήτημα του επικείμενου Brexit.

Ωστόσο, αυτή τη φορά το δημοψήφισμα δε θα αφορά την αποχώρηση ή μη του νησιού από το ευρωπαϊκού μπλοκ (όπως έγινε στις 23 Ιουνίου 2016), αλλά την έγκριση ή μη της τελικής συμφωνίας μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου για το Brexit.
Οι οκτώ πρωθυπουργοί δημοσιοποίησαν το αίτημά τους μέσω κοινής ανακοίνωσης.

Πρόκειται για τους Aντρέι Μπάμπις (Τσεχία), Ξαβιέρ Μπέτελ (Λουξεμβούργο), Mίρο Τσέραρ (Σλοβενία), Σαρλ Μισέλ (Βέλγιο), Jüri Ratas (Εσθονία), Mαρκ Ρούτε (Ολλανδία), Γιούχα Σίπιλα (Φινλανδία) και Λαρς Λόκε Ράσμουνσεν (Δανία).
«Λυπούμαστε για το Brexit, αλλά αναγνωρίζουμε την επιλογή των Βρετανών ψηφοφόρων.

Όλα τα μέρη πρέπει να επιδιώξουν μια ευρεία συμφωνία που θα εξυπηρετεί τόσο τη θέση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, όσο και τις αρχές στις οποίες βασίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το μήνυμα είναι σαφές: το Brexit δεν είναι αναπόφευκτο», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία προήλθε έπειτα από συνάντηση των αξιωματούχων με τον επικεφαλής των Βρετανών Φιλελεύθερων Δημοκρατών.
Επισημαίνεται πως η προθεσμία για τις διαπραγματεύσεις του Brexit, λήγει τον Μάρτιο 2019.

Σχετικά άρθρα