Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φιλιππίνες: 13 νεκροί σε αστυνομικές επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών

Φιλιππίνες: 13 νεκροί σε αστυνομικές επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμπόριο Ναρκωτικών, Ναρκωτικά, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, Φιλιππίνες,

Συνολικά 13 ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών σκοτώθηκαν και πάνω από 100 συνελήφθησαν στη διάρκεια δεκάδων αστυνομικών επιχειρήσεων που διεξήχθησαν την Τετάρτη στις Φιλιππίνες σε μια επαρχία βόρεια της πρωτεύουσας, όπως γνωστοποίησε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

Πάνω από 4.000 Φιλιππινέζοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιχειρήσεις της αστυνομίας στη διάρκεια του αμφιλεγόμενου, πολύμηνου πολέμου κατά των ναρκωτικών που κήρυξε ο πρόεδρος της χώρας Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ενώ χιλιάδες ακόμη έχουν σκοτωθεί από πυρά ανθρώπων που πήραν τον νόμο στα χέρια τους.

Οι περισσότεροι από τους θανάτους αυτούς έχουν καταγραφεί στη μητροπολιτική περιοχή της Μανίλας και στις κοντινές επαρχίες Μπουνακάν και Καβίτε.

Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολιτικοί αντίπαλοι του Ντουτέρτε καταγγέλλουν ότι οι εκτελέσεις χρηστών ναρκωτικών και μικροκακοποιών είναι εκτεταμένες.

Η αστυνομία αντιτείνει ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ήταν κυρίως διακινητές που πρόβαλαν βίαιη αντίσταση κατά της αρχής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έγιναν 60 επιχειρήσεις σε εννέα πόλεις για την πάταξη κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.

«Οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν μέρος της ενταθείσας εκστρατείας μας εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών και άλλων μορφών εγκληματικότητας στην επαρχία», ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Μπουνακάν, Ρόμιο Καράματ, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Δυστυχώς» πρόσθεσε, «13 από τους υπόπτους σκοτώθηκαν όταν οι αστυνομικοί μας άνοιξαν πυρ σε αυτοάμυνα» αφού «οι ύποπτοι, που έφεραν κρυμμένα όπλα, αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο να παγιδευτούν και άνοιξαν πυρ».

Ο ίδιος σημείωσε πως πάνω από 100 ύποπτοι συνελήφθησαν και 19 όπλα, καθώς και 250 πακέτα με ναρκωτικά, κατασχέθηκαν στις επιχειρήσεις που διεξήχθησαν μέσα σε ένα 24ωρο.

Σχετικά άρθρα