Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τη Δευτέρα η απόφαση για το αν ο Λούλα ντα Σίλβα θα οδηγηθεί στις φυλακές της Βραζιλίας

Τη Δευτέρα η απόφαση για το αν ο Λούλα ντα Σίλβα θα οδηγηθεί στις φυλακές της Βραζιλίας
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Διαφθορά, Δικαιοσύνη,

Δικαστήριο θα αποφανθεί τη Δευτέρα εάν ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα θα οδηγηθεί στη φυλακή εξαιτίας της καταδίκης του για μια υπόθεση διαφθοράς και των άλλων κατηγοριών για παρόμοιες υποθέσεις που τον βαρύνουν, όπως μεταδίδουν βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο O Globo αν το δικαστήριο στο Σάο Πάολο απορρίψει ομόφωνα την έφεση των δικηγόρων του Λούλα ντα Σίλβα που έχει σκοπό να αποτραπεί η φυλάκισή του για να αρχίσει να εκτίει την ποινή 12ετούς κάθειρξης που του επιβλήθηκε, θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στο κελί αμέσως.

Εάν η απόφαση δεν είναι ομόφωνη, ο δικαστής Σέρτζιο Μόρο θα λάβει αυτός την απόφαση μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Οι δικηγόροι του Λούλα υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να φυλακιστεί, καθώς ακόμη δεν έχει εκδικαστεί η έφεσή του.

Η απόφαση της φυλάκισής του μπορεί να ακυρωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά ο Λούλα ντα Σίλβα θα αναγκαστεί να υποβάλει την προσφυγή μέσα από τη φυλακή.

Ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος (2003-2010) καταδικάστηκε για παθητική διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σε μια υπόθεση που περιστρεφόταν γύρω από ένα παραθαλάσσιο εξοχικό που ανακαίνισε εταιρεία που επιδίωκε να εξασφαλίσει κρατικές συμβάσεις.

Η υπόθεση συνδέεται με την έρευνα για το κολοσσιαίων διαστάσεων σκάνδαλο διαφθοράς στη Βραζιλία με επίκεντρο τη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Petrobras.

Εφετείο επικύρωσε την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Λούλα και αύξησε την ποινή που του επιβλήθηκε από τα 9,5 στα 12 χρόνια κι έναν μήνα κάθειρξη.

Μολαταύτα, δεν έχει ακόμη δοθεί οριστική απάντηση στο ερώτημα αν η καταδίκη του Λούλα θα βάλει τέλος στις φιλοδοξίες του να εκλεγεί εκ νέου στην προεδρία, θέτοντας υποψηφιότητα στην εκλογές της 7ης Οκτωβρίου.

Εάν του επιτραπεί να πάρει μέρος στις εκλογές, αναμένεται -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- να κερδίσει με μεγάλη διαφορά.

Σχετικά άρθρα