Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίντεο-σοκ: Tο ταξί στην Αριζόνα που οδηγούσε μόνο του δεν “είδε” καθόλου την άτυχη γυναίκα (βίντεο)

Βίντεο-σοκ: Tο ταξί στην Αριζόνα που οδηγούσε μόνο του δεν “είδε” καθόλου την άτυχη γυναίκα (βίντεο)
Διαβάστε σχετικά για Αριζόνα, Βίντεο, ΗΠΑ, Ταξί, Τροχαίο,

Τα βίντεο με τη στιγμή που το «αυτόνομο» ταξί της Uber παρέσυρε τραυματίζοντας θανάσιμα την 49χρονη Ιλέιν Χέρτζμπεργκ έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της πόλη Τέμπε στην Αριζόνα όπου συνέβη το δυστύχημα.

Από τα βίντεο επιβεβαιώνεται αυτό που είχε μεταδοθεί από την πρώτη στιγμή ως πληροφορία ότι το Volvo της Uber δεν φρέναρε καθόλου.

Τα δύο βίντεο έχουν καταγράψει τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη μοιραία σύγκρουση μέσα και έξω από το «αυτόνομο» ταξί.

Στο βίντεο που καταγράφει το τι συνέβαινε στο δρόμο φαίνεται το ταξί να κινείται σε έναν σκοτεινό δρόμο όταν ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά του η 49χρονη.

Στο βίντεο από το εσωτερικό του οχήματος καταγράφονται οι κινήσεις της 44χρονης Ραφαέλα Βάσκεζ η οποία φαίνεται να ψάχνει κάτι και να μην κοιτά το δρόμο.

Η Uber περιγράφει τους χειριστές των «αυτόνομων» οχημάτων της ως «οδηγούς ασφαλείας» με δυνατότητα να παρέμβουν και να λάβουν τον έλεγχο του οχήματος αλλα η γενική οδηγία είναι να αφήνουν τα οχήματα που βασίζονται σε αισθητήρες προκειμένου να αντιλαμβάνονται πεζούς, δικυκλοστές, οχήματα και άλλα εμπόδια, να κινούνται μόνα τους.

Τώρα πλέον απομένει στις τοπικές εισαγγελικές αρχές η απόφαση για το αν θα ασκήσουν κάποια ποινική δίωξη.

Η επικεφαλής της αστυνομίας, πάντως, υποστήριξε ότι δεν ήταν ευθύνη της Uber προσθέτοντας πως «δεν μπορώ να πιστέψω ότι η οδηγός που βρισκόταν μέσα στο όχημα δεν έκανε τίποτα».

Η ίδια τόνισε, τέλος, ότι κατά την άποψή της τα «αυτόνομα» οχήματα δεν θα πρέπει να επιστρέψουν ξανά στο δρόμο γιατί «μπορεί αυτό το περιστατικό να ήταν το πρώτο αλλά σίγουρα θα υπάρξουν και άλλα».

Βίντεο-σοκ:

Σχετικά άρθρα