Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αίγυπτος καταδίκασε την κατάληψη της Εφρίν από τον τουρκικό στρατό

Η Αίγυπτος καταδίκασε την κατάληψη της Εφρίν από τον τουρκικό στρατό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, Άχμεντ Άμπου Ζεΐντ, καταδίκασε την Τρίτη την κατάληψη της κουρδικής πόλης Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία από τον τουρκικό στρατό και τους άτακτους ισλαμιστές μισθοφόρους του, τονίζοντας ότι η μεγάλης κλίμακας εκτόπιση Σύρων πολιτών συνιστά παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας της Συρίας.

«Η Αίγυπτος θεωρεί τη συνεχιζόμενη παραβίαση της συριακής εδαφικής κυριαρχίας απαράδεκτη», δήλωσε ο Άμπου Ζεΐντ, προσθέτοντας ότι η στρατιωτική επιχείριση της Τουρκίας «Κλάδος Ελαίας» συνεισφέρει στην επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία.

«Η Αίγυπτος καλεί όλες τις περιφερειακές και διεθνείς πλευρές να φέρουν εις πέρας τον ρόλο τους στη διασφάλιση της δέσμευσης στην υποστήριξη μιας πολιτικής λύσης στην κρίση και αποτρέποντας την χειροτέρευση της σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την ανθρωπιστική κατάσταση».

Ανέφερε ακόμα ότι η Αίγυπτος υποστηρίζει μια πολιτική λύση για τη Συρία που θα διασφαλίζει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Σχετικά άρθρα