Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για δεύτερη ημέρα ανακρίνεται στη Γαλλία ο Νικολά Σαρκοζί

Για δεύτερη ημέρα ανακρίνεται στη Γαλλία ο Νικολά Σαρκοζί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Λιβύη, Μουαμάρ Καντάφι, Νικολά Σαρκοζί,

Για δεύτερη ημέρα ανακρίνεται σήμερα Τετάρτη ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί βρισκόμενος υπό κράτηση για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 με λιβυκά κεφάλαια, έπειτα από μια σύντομη διακοπή της κράτησής του για τη νύχτα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας εθεάθη από φωτορεπόρτερ του Reuters την ώρα που αναχωρούσε από το σπίτι του στο Παρίσι μαζί με τον δικηγόρο του με αυτοκίνητο και στη συνέχεια κατά την είσοδό του στα γραφεία των αστυνομικών αρχών, που τον έθεσαν υπό κράτηση.

Η ανάκριση και σήμερα επιβεβαιώθηκε και από δεύτερη πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, η οποία διευκρίνισε ότι αυτή άρχισε στις 08.00 τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδος). Η ανάκρισή του χθες Τρίτη διεκόπη γύρω στα μεσάνυχτα.

Ούτε ο Σαρκοζί ούτε οι δικηγόροι του σχολίασαν δημοσίως την τελευταία αυτή εξέλιξη στην έρευνα για την υπόθεση αυτή, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε χρόνια.

Ο 63χρονος Σαρκοζί έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν τις κατηγορίες αυτές «γελοίες» και «προϊόν χειραγώγησης».

Οι δικαστές ενδιαφέρονται για χρηματοοικονομικές ροές στις οποίες ενέχονται πρόσωπα που συνδέονται με το καθεστώς του πρώην δικτάτορα της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι.

Πρώην αξιωματούχοι της Τρίπολης και ο μεσάζων Ζιάντ Τακιεντίν μίλησαν για καταβολές χρημάτων προς όφελος της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί.

Σχετικά άρθρα