Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΟΑΧΟ: Εξετάζουμε καταγγελίες για επιθέσεις με χημικά όπλα στην Ανατολική Γούτα

ΟΑΧΟ: Εξετάζουμε καταγγελίες για επιθέσεις με χημικά όπλα στην Ανατολική Γούτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαμασκός, Ισλαμιστές, Οργανισμός Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), Συρία, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα, Χημικά Συρίας,

Καταγγελίες περί χρήσης χημικών όπλων στην Ανατολική Γούτα, τον θύλακα των ισλαμιστών κοντά στη Δαμασκό, εξετάζει ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής του Οργανισμού, τονίζοντας πάντως ότι είναι δύσκολο να διεξαγάγει έρευνα σε βάθος για αυτές.

Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) έχει ενδείξεις περί χρήσης χημικών όπλων στην Ανατολική Γούτα, τον θύλακα των ανταρτών κοντά στην πρωτεύουσα της Συρίας, τη Δαμασκό, γνωστοποίησε την Τρίτη, τονίζοντας όμως ότι θα είναι δύσκολο να διεξαγάγει έρευνα σε βάθος για αυτές.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του οργανισμού, Αχμέτ Ουζουμτζού, μια αποστολή του ΟΑΧΟ είχε διεξαγάγει έρευνες για 70 επιθέσεις με αέριο στη Συρία από το 2014, επί συνόλου 370 καταγγελθεισών επιθέσεων.

«Υπήρξαν πολλές» πρόσφατες καταγγελίες για επιθέσεις με χημικά όπλα στην Ανατολική Γούτα, είπε ο ίδιος σε δημοσιογράφους πριν συμμετάσχει σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Οι ειδικοί μας τις μελετούν, αλλά σαφώς, αφού πρόκειται για έναν θύλακα, είναι δύσκολο να έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες», συμπλήρωσε.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει αναφερθεί σε επιθέσεις με χλώριο στη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης για την απελευθέρωση χωριών στην τζιχαντοκρατούμενη Ανατολική Γούτα.

Σχετικά άρθρα