Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη ο αδερφός του μακελάρη που σκότωσε 17 άτομα σε λύκειο στη Φλόριντα

Συνελήφθη ο αδερφός του μακελάρη που σκότωσε 17 άτομα σε λύκειο στη Φλόριντα
Διαβάστε σχετικά για ΗΠΑ, Φλόριντα,

Ο 18χρονος Ζάκαρι, αδερφός του Νίκολας Κρουζ, που άνοιξε πυρ σε λύκειο του Πάρκλαντ στη Φλόριντα, σκοτώνοντας 17 μαθητές και εκπαιδευτικούς, συνελήφθη την Τρίτη, επειδή το τελευταίο διάστημα πήγαινε στο σχολείο «για να συλλογιστεί» όσα έγιναν, όπως ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς.

Δικαστήριο της Φλόριντα διέταξε την κράτηση του Ζάκαρι με εγγύηση ύψους 500.000 δολαρίων ενώ πρότεινε να τοποθετηθεί «ηλεκτρονικό βραχιόλι» στον 18χρονο, στην περίπτωση που καταβάλει την εγγύηση και αφεθεί ελεύθερος και του ζήτησε να μην πλησιάζει στο σχολείο, σε απόσταση τουλάχιστον 1,5 χιλιομέτρου, ούτε να έχει επαφές με τον αδελφό του, καθώς και με μαθητές ή εργαζόμενους στο λύκειο.

Ο συνήγορος που ανέλαβε την υπεράσπιση του 18χρονου Ζάκαρι υποστήριξε ότι ο νεαρός δεν αποτελεί κίνδυνο για την κοινότητα. «Κρατείται λόγω της συγγένειάς του (με τον Νίκολας Κρουζ) και όχι επειδή έκανε κάτι», υποστήριξε ο Τζόζεφ Κίμοκ.

«Μερικές εβδομάδες αφότου ο αδελφός του δολοφόνησε, τραυμάτισε και τρομοκράτησε, εκείνος βρίσκεται εκεί χωρίς κανένα νόμιμο λόγο», είπε η βοηθός εισαγγελέα Σάρανελ Μέρφι. Ο Ζάκαρι Κρουζ ζει επί του παρόντος με έναν κηδεμόνα σε άλλη κομητεία αλλά έδωσε ψεύτικη διεύθυνση στην αστυνομία.

Σύμφωνα με την Μέρφι, επισκέφθηκε τον 19χρονο αδεφλό του στη φυλακή, όπου τον άκουσαν να του λέει ότι τώρα είναι πολύ δημοφιλής, ότι το πρόσωπό του εμφανίζεται παντού και το όνομα του έγινε γνωστό σε όλη τη χώρα.

Σχετικά άρθρα