Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή Ερντογάν για τις ΗΠΑ – «Προσπάθησαν να μας ξεγελάσουν – Κανείς δεν θα μας εμποδίσει να γίνουμε ισχυροί»

Οργή Ερντογάν για τις ΗΠΑ – «Προσπάθησαν να μας ξεγελάσουν – Κανείς δεν θα μας εμποδίσει να γίνουμε ισχυροί»

Μια ακόμα επίθεση στις ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και είναι εύλογη η απορία για πόσο ακόμα η Ουάσιγκτον θα ανέχεται την Άγκυρα να την εξευτελίζει και να τη διασύρει διεθνώς.

Εκτός εάν υπάρχει κάποια «ανάλυση» στους «κλιντονικούς» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ότι ανεχόμενοι τις ύβρεις και τις προσβολές των Τούρκων «ενισχύσουν» τη θέση τους ως παγκόσμια υπερδύναμη. Θα τους απογοητεύσουμε. Όσο οι ΗΠΑ ανέχονται, τόσο η Τουρκία θα αποθρασύνεται και όλη αυτή η συμπεριφορά αποτελεί το «κακό παράδειγμα» και για άλλους τυραννίσκους.

Στο νέο του ξέσπασμα ο σουλτανο-πρόεδρος επιτέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες με αφορμή τα πολεμικά γεγονότα στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

«Η εκπρόσωπος πραγματοποιεί δήλωση στην Αμερική. Δηλώνει ότι «είναι προβληματισμένοι για την κατάσταση στην Εφρίν». Που ήσασταν όταν εμείς μεταβιβάζαμε τους δικούς μας προβληματισμούς;», αναρωτήθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Που ήσασταν όταν σας προτείναμε την εξουδετέρωση αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων; Εσείς μας είχατε επισημάνει ότι θα εξουδετερώνατε το Ισλαμικό Κράτος σε συνεργασία με τρομοκρατικές οργανώσεις. Δεν μας πιστέψατε όταν σας είπαμε ‘ελάτε να το κάνουμε μαζί’. Ορίστε, ο στρατός μας και ο Στρατός της Ελεύθερης Συρίας καθάρισαν το PYD και το YPG».

Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, οι ΗΠΑ επιχείρησαν να ξεγελάσουν την Τουρκία. Οι ΗΠΑ απέστειλαν 5000 νταλίκες, γεμάτες με όπλα στο κουρδικό κίνημα. Την ίδια στιγμή δεν πώλησαν στρατιωτικό εξοπλισμό που ζητούσε η Τουρκία.

«Τι είδους συνεταιρισμός είναι αυτός; Τι είδους συμπαράσταση είναι αυτή;», αναρωτιέται ο κ. Ερντογάν.

Στη συνέχεια, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι τα πολεμοφόδια που έστειλαν οι ΗΠΑ στους Κούρδους τώρα αρχίζουν να περνούν στα χέρια των τουρκικών δυνάμεων.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια έκρηξη μεγαλομανίας και νεο-οθωμανισμού, δήλωσε ακόμη ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη και ισχυροποίηση της Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα