Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΟΗΕ φοβάται επανεμφάνιση του Iσλαμικού Κράτους στη Συρία

Ο ΟΗΕ φοβάται επανεμφάνιση του Iσλαμικού Κράτους στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συρία, Τζιχαντιστές,

Δραματική έκκληση για την επίτευξη μιας συνολικής ειρηνευτικής συμφωνίας απηύθυνε προς όλες τις κατευθύνσεις ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Συρία οδεύει προς έναν καταστροφικό διαμελισμό, από τον οποίο το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να επωφεληθεί και να ξαναεμφανιστεί.

«Η αλήθεια είναι ένας ήπιος, μακροπρόθεσμος διαμελισμός της Συρίας, που είναι αυτό που παρακολουθούμε αυτή τη στιγμή, σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο διαφορετικών δυνάμεων, θα είναι καταστροφικός, όχι μόνο για τη Συρία, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε ο Μιστούρα σε ένα κοινό στο πανεπιστημιακό ινστιτούτο της Γενεύης.

«Χωρίς μια συνολική πολιτική διαδικασία, στην οποία θα συμμετέχουν εκείνοι που είναι αποκλεισμένοι, ιδιαίτερα η πλειοψηφία, οι σουνίτες, το ISIS θα επανεμφανιστεί», τόνισε αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος, χρησιμοποιώντας την αραβική του ονομασία.

Σχετικά άρθρα