Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυβέρνηση της Πολωνίας ετοιμάζεται να διώξει Ρώσους διπλωμάτες

Η κυβέρνηση της Πολωνίας ετοιμάζεται να διώξει Ρώσους διπλωμάτες

Ολοκληρωτικά στο πλευρό της βρετανικής κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ φαίνεται να τάσσεται η κυβέρνηση της Πολωνίας, καθώς μετά το Λονδίνο που προχώρησε στις πράξεις, και η Βαρσοβία ετοιμάζεται να εκτοπίσει Ρώσους διπλωμάτες, με αφορμή την υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα και της κόρης του Γιούλια, στη βρετανική πόλη Σόλσμπερι.

Σύμφωνα με την πολωνική εφημερίδα Gazeta Prawna, η πολωνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει μία σειρά από κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, τις οποίες ενδέχεται να ανακοινώσει το αμέσως επόμενο διάστημα, ίσως και μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η οριστική απόφαση της Βαρσοβίας θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των συζητήσεων του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο μετέχει ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Jacek Czaputowicz.

Το «θερμόμετρο» μεταξύ Δύσης και Ρωσίας ανέβηκε ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, όταν τον Μάρτιο σημειώθηκε το επεισόδιο με τον Ρώσο πρώην κατάσκοπο, Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του Γιούλια. Η βρετανική κυβέρνηση κατηγορεί ευθέως τη Μόσχα, η οποία με τη σειρά της αρνείται τις κατηγορίες.

Σε διπλωματικό επίπεδο, σύσσωμη η Δύση έχει ταχθεί στο πλευρό της Βρετανίας, όπως και το ΝΑΤΟ, ενώ το Λονδίνο προχώρησε με απέλαση Ρώσων διπλωματών, με τη Μόσχα να απαντά με το ίδιο νόμισμα, απελαύνοντας 23 Βρετανούς διπλωμάτες.

Σχετικά άρθρα