Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν: Δεν θα εμπλακούμε σε νέο ανταγωνισμό των εξοπλισμών

Πούτιν: Δεν θα εμπλακούμε σε νέο ανταγωνισμό των εξοπλισμών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ρωσία,

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ρωσία δεν προτίθεται να εμπλακεί σ’ έναν νέον ανταγωνισμό των εξοπλισμών κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τους άλλους υποψήφιους για την προεδρία.

«Είναι αυτονόητο, ότι θα πρέπει να στρέψουμε και θα στρέψουμε την απαιτούμενη προσοχή στην ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας μας» είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν θέλει να ξεκινήσει κάποιο ανταγωνισμό των εξοπλισμών». «Αντίθετα – συνέχισε- πρόθεση μας είναι να οικοδομούμε τις σχέσεις μας με όλα τα κράτη του κόσμου, με τρόπο ώστε να είναι εποικοδομητικές».

Αναφερόμενος στις στρατιωτικές αμυντικές δαπάνες, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι έχει προγραμματισθεί η μείωση τους για το 2018 και το 2019. Ωστόσο όπως επεσήμανε «αυτό δεν θα προκαλέσει κάποια προβλήματα στον τομέα των εγγυήσεων που αφορούν την αμυντική ικανότητα, επειδή οι βασικές δαπάνες για την δημιουργία εξοπλισμών τελευταίας τεχνολογίας έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια».

Ο πρόεδρος Πούτιν είπε επίσης ότι θα προσπαθήσει να επιλύσει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν με άλλες χώρες, μέσω της πολιτική και διπλωματικής οδού, διασφαλίζοντας παράλληλα τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας. «Θέλουμε εμείς οι ίδιοι αλλά και από τους εταίρους μας ο διάλογος να είναι αναμφίβολα εποικοδομητικός. Και φυσικά , δεν εξαρτώνται όλα από εμάς. Χρειάζεται όπως και στον έρωτα και οι δύο πλευρές να δείχνουν ενδιαφέρον, διαφορετικά δεν υπάρχει καμία αγάπη», κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σχετικά άρθρα