Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ οδηγεί ως «κοινός θνητός» από τη Δαμασκό μέχρι το μέτωπο της Αν. Γούτα (βίντεο)

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ οδηγεί ως «κοινός θνητός» από τη Δαμασκό μέχρι το μέτωπο της Αν. Γούτα (βίντεο)

Την Κυριακή ο Μπάσαρ Αλ Άσαντ, ο πρόεδρος της Συρίας, επισκέφθηκε τους στρατιώτες του που μάχονται για την απελευθέρωση των ανατολικών προαστίων της Δαμασκού, της Ανατολικής Γούτα, από τους τζιχαντιστές. Το θέμα μεταδόθηκε από όλα τα διεθνή πρακτορεία, μαζί με φωτογραφίες.

Πριν από λίγες ώρες δόθηκε στη δημοσιότητα και ο τρόπος που ο Μπάσαρ Αλ Άσαντ έφτασε από το κέντρο της Δαμασκού στο μέτωπο της Ανατολικής Γούτα.

Είναι ίσως το τελευταίο που θα περίμενε κανείς, αλλά ο Σύρος Πρόεδρος απλά μπήκε μέσα στο αυτοκίνητό του, έβαλε μπροστά και οδήγησε μέχρι εκεί.

Είχε μαζί του και συνεπιβάτες, προφανώς τους δύο σωματοφύλακές του, οι οποίοι και κινηματογράφησαν τον Πρόεδρο να οδηγεί προς την Ανατολική Γούτα και να σχολιάζει κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ πριν το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία συνήθιζε να παίρνει το αυτοκίνητό του τα βράδια και να κόβει βόλτες.

Εξάλλου το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς είναι ο Πρόεδρος της χώρας να κυκλοφορεί δίχως ισχυρή αστυνομική προστασία.

Βεβαίως, από την άλλη, κυκλοφορώντας ως απλός θνητός ίσως είναι πιο ασφαλές για έναν ηγέτη που αποτελεί στόχο.

Δείτε το βίντεο με τον Μπασάρ Αλ Άσαντ να οδηγεί προς την Ανατολική Γούτα:

Δείτε και το βίντεο από την άφιξή του στην Ανατολική Γούτα:

Σχετικά άρθρα