Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

26χρονη Βρετανίδα σκοτώθηκε πολεμώντας τους Τούρκους στην Εφρίν

26χρονη Βρετανίδα σκοτώθηκε πολεμώντας τους Τούρκους στην Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Εφρίν, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Στρατιωτίνες, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Μεταξύ των εκατοντάδων ανθρώπινων ζωών, που χάθηκαν στην Εφρίν της Συρίας, εν μέσω συγκρούσεων και βομβαρδισμών, ήταν και αυτή μιας νεαρής Βρετανίδας, η οποία είχε ενώσει τις δυνάμεις της με τη γυναικεία μονάδα των Κούρδων πολιτοφυλάκων, τις Μονάδες Προστασίας Γυναικών YPJ.

Όπως είπε στο BBC ο πατέρας της, η 26χρονη Άννα Κάμπελ (Anna Campbell), από το Ανατολικό Σάσεξ, πιστεύεται πως σκοτώθηκε στις 15 Μαρτίου στην Εφρίν, εν μέσω τουρκικών βομβαρδισμών.

Η Τουρκία μάχεται τους Κούρδους πολιτοφύλακες σε συριακό έδαφος κοντά στα σύνορά της από τις 20 Ιανουαρίου, πραγματοποιώντας την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας».

Η Άννα Κάμπελ είχε ταξιδέψει στη Συρία τον περασμένο Μάιο, για να βοηθήσει τη μάχη των Κούρδων κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ντιρκ Κάμπελ (Dirk Campbell) περιέγραψε την κόρη του ως «ιδεαλίστρια» και «αποφασισμένη».

«Ήθελε να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο και θα έκανε ο,τιδήποτε μπορούσε για να το πετύχει. Της είπα πως έβαζε τη ζωή της σε κίνδυνο, κάτι που ήδη γνώριζε πολύ καλά φυσικά. Νιώθω πως έπρεπε να είχα κάνει περισσότερα για να την πείσω να επιστρέψει, αλλά ήταν αμετάπειστη».

Σύμφωνα με το BBC, η Κάμπελ είχε πρωτοπολεμήσει με τις YPJ στην Ντέιρ Αλ Ζουρ, που παραμένει προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.

Όμως τον Ιανουάριο, όταν οι τουρκικές δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρησή τους κατά των Κούρδων κατά μήκος των βόρειων συνόρων με τη Συρία, πολλοί Κούρδοι μαχητές άφησαν τη μάχη κατά του ISIS για να υπερασπιστούν την Εφρίν. Ορισμένοι Βρετανοί εντάχθηκαν στις τάξεις τους.

Ο πατέρας της Άννα λέει πως οι Κούρδοι σύντροφοί της προσπάθησαν να τη σταματήσουν. «Με ξανθά μαλλιά και μπλε μάτια ήξερε πως θα ξεχώριζε, αλλά έβαψε τα μαλλιά της μαύρα πριν φύγει και τους έπεισε να την αφήσουν».

«Παρότι προσπαθήσαμε να την κρατήσουμε μακριά από την πρώτη γραμμή, οι επιθέσεις από τους Τούρκους ήταν σφοδρότατες» δήλωσε και η επικεφαλής των YPJ στη Συρία Νεσρίν Αμπντουλά (Nesrin Abdullah), η οποία εξήγησε πως η Κάμπελ επέμενε να πάει στην Εφρίν.

Ο πατέρας της είπε πως η κόρη του ήταν ακτιβίστρια στη Βρετανία και ήταν ο στόχος των Κούρδων να δημιουργήσουν μια δημοκρατική κοινωνία που την ενέπνευσε να ενωθεί μαζί τους.

«Όταν άκουσε για το πολιτικό πείραμα στη Ροζάβα (συριακό Κουρδιστάν – βόρεια Συρία), της φάνηκε πως έτσι έπρεπε να είναι ο κόσμος. Κοινωνική οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, ισότητα, ήθελε να βοηθήσει στην προστασία τους».

 

Σχετικά άρθρα