Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λαβρόφ ακύρωσε στο παρά πέντε επίσκεψη στο Βιετνάμ για “απροσδόκητο λόγο”

Ο Λαβρόφ ακύρωσε στο παρά πέντε επίσκεψη στο Βιετνάμ για “απροσδόκητο λόγο”
Διαβάστε σχετικά για Βιετνάμ, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ,

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ ακύρωσε την τελευταία στιγμή την επίσκεψη που προγραμματιζόταν να κάνει στο Βιετνάμ σήμερα Δευτέρα εξαιτίας κάποιων «απροσδόκητων» λόγων, όπως γνωστοποίησε το Ανόι, την επομένη των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία.

«Για απροσδόκητους λόγους, η επίσκεψη στο Βιετνάμ του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας δεν θα λάβει χώρα όπως προβλεπόταν», ανέφερε ανακοίνωση της διπλωματίας του Βιετνάμ που δόθηκε στη δημοσιότητα μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση του Λαβρόφ με τον πρόεδρο της χώρας, Τσαν Ντάι Κουάνγκ.

Δεν έγινε κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής από πλευράς Μόσχας. Ρωσική διπλωματική πηγή στο Ανόι δήλωσε πάντως πως ο Λαβρόφ «ακύρωσε το ταξίδι του για τεχνικούς λόγους, όχι πολιτικούς».

«Ενημερωθήκαμε χθες (σ.σ. Κυριακή) για αυτή την ακύρωση. Δεν έχει δοθεί κάποιος λόγος προς το παρόν», ανέφερε από την πλευρά της πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας του Βιετνάμ.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεξελέγη την Κυριακή στην προεδρία της Ρωσίας για τέταρτη θητεία, με πολύ υψηλό ποσοστό, ωστόσο μερίδα της αντιπολίτευσης κατήγγειλε εκτεταμένη νοθεία.

Η ακύρωση του ταξιδιού του Λαβρόφ, εκ των πιο στενών συνεργατών του Πούτιν, μέλους της ρωσικής κυβέρνησης εδώ και πολλά χρόνια, καταγράφηκε καθώς διεθνείς ειδικοί αναμένονται σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εξετάσουν την ουσία που χρησιμοποιήθηκε στη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ.

Η Ρωσία διατηρεί ιστορικά σθεναρούς δεσμούς με το Βιετνάμ, όπου κυβερνά το κομμουνιστικό κόμμα, ενώ προσπαθεί να αντιμετωπίσει την εξελισσόμενη προσπάθεια των ΗΠΑ να επεκτείνουν την επιρροή τους στην περιφέρεια.

Σχετικά άρθρα