Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τη «γραμμή πυρός» στην Ανατολική Γούτα επισκέφθηκε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ

Τη «γραμμή πυρός» στην Ανατολική Γούτα επισκέφθηκε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαμασκός, Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ επισκέφθηκε την Κυριακή θέσεις του στρατού στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, στην Ανατολική Γούτα, όπως ανέφερε ο λογαριασμός του προέδρου στο Telegram.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, τονίζεται ότι ο Άσαντ βρέθηκε στην Ανατολική Γούτα στη γραμμή του πυρός.

«Στη γραμμή του πυρός στην Ανατολική Γούτα… Ο πρόεδρος Άσαντ με ήρωες του Συριακού Αραβικού στρατού», γράφει η λεζάντα δίπλα σε φωτογραφίες του Άσαντ ανάμεσα σε πλήθος ανδρών με στρατιωτικές στολές, κάποιοι από αυτούς ανεβασμένοι σε άρματα μάχης.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε έναν δρόμο όπου διακρίνονται κατεστραμμένες προσόψεις κτιρίων και κάποια σταθμευμένα άρματα μάχης.

Τα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, η Ανατολική Γούτα, τελούσαν εδώ και χρόνια υπό τον έλεγχο τζιχαντιστικών οργανώσεων.

Τον τελευταίο μήνα ο στρατός της Συρίας πραγματοποιεί ευρεία στρατιωτική επιχείριση για την απελευθέρωση της περιοχής και σε μεγάλο βαθμό τα έχει καταφέρει.

Οι τζιχαντιστές έχουν διασπαστεί σε τρεις διαφορετικούς θύλακες όπου πολιορκούνται από τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Πολεμικός χάρτης της Δαμασκού: Οι τρεις πράσινοι θύλακες ανατολικά είναι οι συνοικίες στην Ανατολική Γούτα που συνεχίζουν να κρατάνε οι τζιχαντιστές. Στα νότια του κέντρου της πρωτεύουσας είναι ακόμα μια πράσινη συνοικία, που ελέγχεται από τη συριακή Αλ Κάιντα και μια μαύρη, η συνοικία Γιάρμουκ, που κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα