Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι (YPG) για κατάληψη Εφρίν: «Δεν φύγαμε, αλλάζουμε τακτική – Αρχίζει ανελέητος ανταρτοπόλεμος»

Κούρδοι (YPG) για κατάληψη Εφρίν: «Δεν φύγαμε, αλλάζουμε τακτική – Αρχίζει ανελέητος ανταρτοπόλεμος»

O τουρκικός στρατός εισβολής και οι τζιχαντιστές, Κινέζοι Ουιγούροι και Τουρκμένοι της Συρίας μισθοφόροι του, κατέλαβαν την Κυριακή το πρωί την κουρδική πόλη Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Οι Κούρδοι υπερασπιστές της πόλης από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) -κυρίως συνιστώσας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF)- είχαν εκκενώσει νωρίτερα την πόλη Εφρίν για να αποφευχθεί μακελειό μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, αφού το τουρκικό καθεστώς έδειχνε αποφασισμένο να ισοπεδώσει την πόλη με βομβαρδισμούς.

Η τουρκική εκστρατεία, επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», με στόχο την κατάληψη της Εφρίν είχε ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου με την οικονομική υποστήριξη του Κατάρ, το οποίο έχει αναλάβει σύμφωνα με πληροφορίες να «πληρώνει» τους πολέμους που διεξάγει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην περιοχή για λογαριασμό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και με στόχο την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Περιμένετε ανταρτοπόλεμο, θα γίνουμε ο εφιάλτης σας

Ο πόλεμος με την Τουρκία μπαίνει σε μια νέα φάση, δηλώνουν αξιωματούχοι της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG που διαμηνύουν ότι, από ‘δω και στο εξής, οι Τούρκοι θα πρέπει να περιμένουν ανελέητο ανταρτοπόλεμο, μέχρι την τελική απελευθέρωση της πόλης.

Σύμφωνα με τον Οτμάν Σεΐχ Ισά, αξιωματούχο της κουρδικής πολιτοφυλακής «ο πόλεμος κατά της τουρκικής κατοχής θα αλλάξει» και θα μετεξελιχθεί από απευθείας σύγκρουση (τακτικός πόλεμος) σε ανταρτοπόλεμο.

«Κουρδικές δυνάμεις παραμένουν στην Εφρίν και θα επιτίθενται στις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους με κάθε ευκαιρία» προειδοποίησε.

«Οι στρατιώτες μας θα γίνουν μόνιμος εφιάλτης τους», συμπλήρωσε ο Κούρδος αξιωματούχος.

Σύμφωνα δε με το Associated Press, εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας ανακοίνωσε ότι Κούρδοι μαχητές που συμμετέχουν στη μάχη κατά των τζιχαντιστών, αποχωρούν από τη νοτιοανατολική Συρία για να μεταβούν στο μέτωπο της Εφρίν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Κούρδοι διέκοψαν τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, από τη στιγμή που η Δύση θεωρούν ότι δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την τουρκική επίθεση στην Εφρίν.

Σχετικά άρθρα