Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο έγκλημα πολέμου του Ερντογάν – Δείτε το νοσοκομείο της Εφρίν που βομβάρδισαν οι Τούρκοι (βίντεο+φωτο)

Νέο έγκλημα πολέμου του Ερντογάν – Δείτε το νοσοκομείο της Εφρίν που βομβάρδισαν οι Τούρκοι (βίντεο+φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Βίντεο, Έγκλημα Πολέμου, Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φωτογραφίες, Χαλέπι,

Το τουρκικό καθεστώς βομβάρδισε την Παρασκευή 16 Μαρτίου το νοσοκομείο της κουρδικής πόλης Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, σκοτώνοντας ασθενείς και εγκυμονούσες που βρίσκονταν σε αυτό.

Το τουρκικό καθεστώς στην προσπάθειά του να διαψεύσει το νέο έγκλημα πολέμου, έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από ντρον ενός κτιριακού συγκροτήματος στην Εφρίν που στεκόταν ανέπαφο.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διέψευσαν ότι βομβάρδισαν το κεντρικό νοσοκομείο της κουρδικής πόλης.

«Αναφορές ότι ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε ένα νοσοκομείο στην Εφρίν είναι ψευδείς. Η επιχείρηση Κλάδος Ελαίας διεξάγεται με ένα τρόπο που αποκλείει πλήγματα σε αμάχους».

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν Κούρδοι μιντιακοί ακτιβιστές, το κτίριο που δείχνουν οι Τούρκοι είναι το τυπογραφείο της Εφρίν και όχι το νοσοκομείο.

Οι Κούρδοι έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες και βίντεο από το βομβαρδισμένο νοσοκομείο, εκθέτοντας στην παγκόσμια κοινή γνώμη το νέο έγκλημα πολέμου του καθεστώτος Ερντογάν.

Στην κεντρική φωτογραφία που δημοσιεύουμε έχουμε κυκλώσει μέσα σε κόκκινο κύκλο και τα ασθενοφόρα, που επίσης επλήγησαν από τον τουρκικό βομβαρδισμό.

Στην επόμενη φωτογραφία βλέπετε το κυρίως κτίριο του νοσοκομείου:

Ακολουθούν και άλλες εικόνες από το βομβαρδισμένο νοσοκομείο:

Σύμφωνα με επίσημες καταγγελίες, τουλάχιστον 16 άμαχοι σκοτώθηκαν όταν η τουρκική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε το κεντρικό νοσοκομείο της κουρδικής πόλης.

Η Ερυθρά Ημισέληνος, μέλη της οποίας εργάζονται στο νοσοκομείο, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την αεροπορική επιδρομή.

Τουλάχιστον 16 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από το αεροπορικό αυτό πλήγμα, μεταξύ αυτών δύο έγκυες, διευκρίνισε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Από τον βομβαρδισμό δεν σκοτώθηκε κανένα μέλος του προσωπικού του νοσοκομείου, συμπλήρωσε.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο Σερουάν Μπέρι, υψηλόβαθμο στέλεχος της κουρδικής Ερυθράς Ημισελήνου, ο οποίος διευκρίνισε ότι πρόκειται «για το μοναδικό νοσοκομείο που συνέχιζε να λειτουργεί στην πόλη Εφρίν».

Δείτε το βίντεο που έδειξαν οι Τούρκοι, όπου δείχνουν ως ανέπαφο νοσοκομείο το… τυπογραφείο:

Δείτε και την αλήθεια:

Σχετικά άρθρα