Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεφεύγει η κόντρα – Μπόρις Τζόνσον: «Ο Πούτιν διέταξε τη δολοφονία Σκριπάλ» – Κρεμλίνο: «Ασυγχώρητο!»

Ξεφεύγει η κόντρα – Μπόρις Τζόνσον: «Ο Πούτιν διέταξε τη δολοφονία Σκριπάλ» – Κρεμλίνο: «Ασυγχώρητο!»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κατασκοπεία, Μπόρις Τζόνσον, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Ρωσία, Σεργκέι Σκριπάλ,

Εξαιρετικά πιθανό έκρινε το ενδεχόμενο η απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ να έγινε με διαταγή του ίδιου του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, σε μια δήλωση την οποία η Μόσχα, λίγο αργότερα, χαρακτήρισε «ασυγχώρητη».

«Δεν έχουμε τίποτα εναντίον των Ρώσων. Δεν θα υπάρξει ρωσοφοβία ως αποτέλεσμα αυτού που συμβαίνει», είπε ο κ. Τζόνσον.

«Η διαμάχη μας είναι με το Κρεμλίνο του Πούτιν και με την απόφασή του -και νομίζουμε πως είναι εξαιρετικά πιθανό να ήταν δική του απόφαση- να κατευθύνει τη χρήση ενός νευροπαραλυτικού παράγοντα στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου, στους δρόμους της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

Ρωσία: Ασυγχώρητη και πρωτοφανής δήλωση

Σε άμεση απάντησή του, το Κρεμλίνο έκανε λόγο για «ασυγχώρητη παραβίαση του διπλωματικού πρωτοκόλλου» από τον επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα αρνείται κάθε σχέση με την δολοφονική επίθεση στον Ρώσο πρώην διπλό πράκτορα και στην κόρη του, στο Σάλσμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας, στις 4 Μαρτίου.

Σχετικά άρθρα