Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν θέλει “έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο”

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν θέλει “έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο”

Το ΝΑΤΟ δεν θέλει “έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο” δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού Γενς Στόλτενμπεργκ και κάλεσε τη Ρωσία να συνεργαστεί στην υπόθεση Σκριπάλ.

“Έχουμε μια όπως θα την ονόμαζα “διπλή προσέγγιση” απέναντι στην Ρωσία”, δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC.

“Από την μία πλευρά βρίσκεται η αποτροπή, η άμυνα και από την άλλη ο διάλογος, επειδή δεν θέλουμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, δεν θέλουμε μια νέα κούρσα εξοπλισμών”, πρόσθεσε.

“Η Ρωσία είναι ο γείτονάς μας, επομένως οφείλουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία”, επέμεινε ο Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας ότι “η απομόνωση της Ρωσίας” δεν θα πρέπει να αποτελεί “εναλλακτική” επιλογή.

“Κάποια στιγμή η Ρωσία θα καταλάβει ότι είναι προς το συμφέρον της να συνεργαστεί μαζί μας κι όχι να προχωρήσουμε στην αντιπαράθεση και εμείς είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε, αν σεβαστούν ορισμένους βασικούς κανόνες και προδιαγραφές των διεθνών σχέσεων”, πρόσθεσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Η δηλητηρίαση σε βρετανικό έδαφος του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια έλαβε τις τελευταίες ώρες διαστάσεις αντιπαράθεσης μεταξύ Ανατολής και Δύσης, με τους δυτικούς συμμάχους να καταγγέλλουν ομόφωνα τη Ρωσία.

Σχετικά άρθρα