Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν καλεί τους Ρώσους στις κάλπες την Κυριακή για να «επιλέξουν το μέλλον τους»

Ο Πούτιν καλεί τους Ρώσους στις κάλπες την Κυριακή για να «επιλέξουν το μέλλον τους»
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Εκλογές, Ρωσία,

Εχοντας ουσιαστικά την… αποχή ως μόνο αντίπαλο στις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, σύμφωνα με όλους τους αναλυτές, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προέτρεψε με μήνυμά του τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή για να «επιλέξουν το μέλλον τους», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο Πούτιν τόνισε ότι οι Ρώσοι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν πώς θα ασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα να ψηφίζουν αλλά και το ποιον θα ψηφίσουν.

Όμως πρόσθεσε: «Αν αποφασίσετε να μην ψηφίσετε, η κρίσιμη αυτή ψηφοφορία θα διεξαχθεί χωρίς να ληφθεί υπόψη η γνώμη σας. Είμαι πεπεισμένος ότι κάθε ένας από εσάς ανησυχεί για το μέλλον της πατρίδας μας.

»Γι’ αυτό τον λόγο σας απευθύνομαι και σας ζητώ να πάτε στα εκλογικά κέντρα την Κυριακή. Ασκείτε το δικαίωμά σας να επιλέξετε το μέλλον σας».

Την Κυριακή διεξάγονται προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, στις οποίες υποψήφιος είναι ο Πούτιν, ο οποίος αναμένεται να κερδίσει εύκολα μία ακόμη θητεία στην προεδρία.

Ήδη βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 18 χρόνια από τη θέση του προέδρου ή του πρωθυπουργού.

Απέναντί του βρίσκονται επτά υποψήφιοι: ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Πάβελ Γρουντίνιν, που συγκεντρώνει 7%-8% στην πρόθεση ψήφου, ο υπερεθνικιστής Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι με 5%-6%, η δημοσιογράφος Ξένια Σαμπτσάκ με 1%-2%, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι συγκεντρώνουν ποσοστό περίπου 1%.

Σχετικά άρθρα