Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρηνική συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα σε Ρωσία και Κίνα

Πυρηνική συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα σε Ρωσία και Κίνα
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Κίνα, Πυρηνική Ενέργεια, Ρωσία,

Κίνα και Ρωσία συνεργάζονται για την ανάπτυξη ενός ορυχείου ουρανίου στη δυτική Ρωσία.

Η ARMZ Uranium – θυγατρική της ρωσικής ενεργειακής εταιρείας Rosatom- θα συνεργαστεί με το κεφάλαιο Russia-China Investment (RCIF), προκειμένου να αναπτύξουν ένα project αξίας 325 εκατ. δολαρίων στην περιοχή Zabaikalsky.
Το 51% του project βρίσκεται στην κατοχή της Priargunsky Industrial Mining and Chemical Union ενώ το 49% θα ανήκει στην ARMZ.

Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης θα προέλθει από την China National Nuclear Corporation με το ποσό των 282 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο ποσό θα το δώσει η RCIF.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το ορυχείο μεγάλα αποθέματα ουρανίου και ετήσια παραγωγική ικανότητα 850.000 τόνων ουρανίου και θα ξεκινήσει την παραγωγή το 2023.

Η Κίνα είναι η πρώτη ξένη χώρα που μπορεί να επενδύσει στη ρωσική εξόρυξη ουρανίου, την οποία επιδιώκει το Κρεμλίνο ως μέρος μιας «στρατηγικής κυριαρχίας του ουρανίου» που αποκαλύφθηκε από τον μυστικό πληροφοριοδότη του FBI William D. Campbell.

Η στρατηγική περιλάμβανε την αγορά καναδικού ουρανίου, το οποίο έδινε στο Κρεμλίνο δικαιώματα στο 20% του αμερικανικού ουρανίου.
Εν τω μεταξύ, η Rosatom αναμένει να υπογράψει συμβάσεις ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018 για την κατασκευή και τη συντήρηση πυρηνικών εργοστασίων στην Ινδία, το Ιράν, την Αίγυπτο, την Κίνα και αρκετές άλλες χώρες – συμπεριλαμβανομένων 16 εργοστασίων στη Σαουδική Αραβία.

Σχετικά άρθρα