Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουλάχιστον 7.000 άμαχοι εγκατέλειψαν την Ανατολική Γούτα

Τουλάχιστον 7.000 άμαχοι εγκατέλειψαν την Ανατολική Γούτα

Εκατοντάδες Σύροι άμαχοι έφυγαν από την ισλαμοκρατούμενη πόλη στην Ανατολική Γούτα και πέρασαν πεζή σε έδαφος ελεγχόμενο από το καθεστώς Άσαντ, καθώς ο κυβερνητικός στρατός προελαύνει στο τελευταίο μεγάλο προπύργιο κοντά στη Δαμασκό, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά κρατώντας κουβέρτες, τσάντες και βαλίτσες περπάτησαν κατά μήκος χωματόδρομου προς θέσεις που τελούν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης στα περίχωρα της πόλης Χαμουρίγε, σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε ο φιλοκυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός Al Mayadeen.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι περισσότεροι από 3.000 άμαχοι έφυγαν από την πόλη Χαμουρίγε, κατευθυνόμενοι προς θέσεις που τελούν υπό τον έλεγχο των προελαυνόντων κυβερνητικών δυνάμεων οι οποίες έχουν «χωρίσει» την Ανατολική Γούτα σε τρεις ξεχωριστούς θύλακες.

Είναι η πρώτη φορά που μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων εγκαταλείπει τον θύλακα αφότου ο στρατός εξαπέλυσε επίθεση για την απελευθέρωσή του τον περασμένο μήνα, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, το οποίο εδρεύει στη Μ. Βρετανία, δήλωσε ότι τουλάχιστον 7.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ανατολική Γούτα προς τις κυβερνητικές γραμμές.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δεκάδες άρρωστοι και τραυματίες απομακρύνθηκαν από την Ανατολική Γούτα.

Ρωσία: Θα συνεχίσουμε τη στήριξη στον Άσαντ

Η Ρωσία δήλωσε εξάλλου ότι θα συνεχίσει να «υποστηρίζει» τις δυνάμεις της Δαμασκού στην επίθεσή τους στην Ανατολική Γούτα, επιβεβαιώνοντας τη ρωσική στρατιωτική υποστήριξη στη στρατιωτική επιχείρηση.

«Θα συνεχίσουμε να πολεμούμε τους τρομοκράτες, θα τους νικήσουμε, θα τους νικήσουμε στην Ανατολική Γούτα, όπου ο στρατός πραγματοποιεί αυτή την ώρα επιχείρηση με την υποστήριξή μας», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας σε φόρουμ στη Μόσχα.

Σχετικά άρθρα