Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργισμένος Λαβρόφ: “Υπόσχομαι ότι θα απελάσουμε Βρετανούς διπλωμάτες σύντομα”

Οργισμένος Λαβρόφ: “Υπόσχομαι ότι θα απελάσουμε Βρετανούς διπλωμάτες σύντομα”

Η Ρωσία θα απελάσει διπλωμάτες του Ηνωμένου Βασιλείου από το έδαφός της «σύντομα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της, Σεργκέι Λαβρόφ, σε απάντηση για την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών από τη Μεγάλη Βρετανία, για την υπόθεση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σκριπάλ.

Ο κ. Λαβρόφ τόνισε ότι οι απελάσεις βρετανικού διπλωματικού προσωπικού θα γίνουν «οπωσδήποτε».

Η δράση της Βρετανίας αναλήφθηκε καθώς η Ρωσία αρνήθηκε να εξηγήσει πώς ο ρωσικής κατασκευής νευροτοξικός παράγοντας χρησιμοποιήθηκε για τη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του, Γιούλια, την προηγούμενη εβδομάδα στη νότια Αγγλία.

Η Μόσχα αρνείται κάθε ευθύνη, με το υπουργείο Εξωτερικών να χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι «παραφροσύνη».

Σε ερώτηση που του έγινε για ενδεχόμενες απελάσεις Βρετανών διπλωματών, ο Σ. Λαβρόφ απάντησε: «Οπωσδήποτε. Σύντομα, σας το υπόσχομαι».

Χαρακτήρισε δε τους ισχυρισμούς της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης για το ζήτημα Σκρίπαλ ως «απολύτως άξεστους».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας απέδωσε μέρος της σφοδρότητας της αντίδρασης του Ηνωμένου Βασιλείου στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μέι στο ζήτημα του Brexit.

Την Τετάρτη, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «στέκονται αλληλέγγυες» στον στενότερο σύμμαχό τους, το Ηνωμένο Βασίλειο και ότι υποστηρίζουν την απόφαση για την απέλαση Ρώσων διπλωματών.

Η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου κατηγόρησε μάλιστα τη Ρωσία ότι υπονομεύει την ασφάλεια χωρών ανά τον κόσμο.

Σχετικά άρθρα