Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτός είναι ο νέος σύμβουλος του Τραμπ – Πού συμφωνούν και πού διαφωνούν με τον Αμερικανό Πρόεδρο

Αυτός είναι ο νέος σύμβουλος του Τραμπ – Πού συμφωνούν και πού διαφωνούν με τον Αμερικανό Πρόεδρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λευκός Οίκος, Ντόναλντ Τραμπ,

Είναι πλέον επίσημο. Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι νέος επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο Λάρι Κάντλοου, σχολιαστής του CNBC και με μακρά προϋπηρεσία στη Wall Street, αλλά και σε επιτελεία των Ρεπουμπλικάνων.

Έχοντας διατελέσει άτυπος σύμβουλος του Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία του, αλλά και έχοντας εργαστεί στο παρελθόν ως οικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης του Ρόναλντ Ρέιγκαν, αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, διαδεχόμενος τον Γκάρι Κον, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της αντίθεσής του στο θέμα των δασμών.

Ο κ. Κάντλοου, με σπουδές δημόσιας πολιτικής και διεθνών σχέσεων στο Πρίνστον, άρχισε την καριέρα του σε χαμηλόβαθμη θέση στη Fed Nέας Υόρκης και στη συνέχεια μεταπήδησε στη Wall Street, εργαζόμενος μεταξύ άλλων και στη Bear Stearns.

Τη δεκαετία του 1980 ήταν στην ομάδα, που σχεδίασε τις φοροελαφρύνσεις του Ρίγκαν.

Πιστός οπαδός των οικονομικών της προσφοράς, τάσσεται ενθουσιωδώς υπέρ της μείωσης φόρων, με στόχο την τόνωση της κατανάλωσης και της ανάπτυξης.

Είναι ταυτόχρονα υπέρμαχος της αυστηρής νομισματικής πολιτικής, προκειμένου να παραμένει υπό έλεγχο ο πληθωρισμός.

Αν και διατηρούσε πάντα άριστες σχέσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο, η επιλογή του προκαλεί έκπληξη έως έναν βαθμό, καθώς είναι υπέρμαχος του ελεύθερου εμπορίου και έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη NAFTA.

Άσκησε δε δημοσίως κριτική στην απόφαση για επιβολή δασμών 25% στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο, αν και φρόντισε να αποδώσει τα εύσημα για την εξαίρεση του Καναδά και του Μεξικού.

Είναι επίσης υπέρ της σκληρής στάσης απέναντι στην Κίνα, ιδιαίτερα στο θέμα της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων των αμερικανικών επιχειρήσεων.

Το 1994 είχε μιλήσει στους New York Times για τη μάχη του με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, λέγοντας ότι ελπίζει η ιστορία του να εμπνεύσει και άλλους.

Τα προβλήματα εκείνα τον είχαν οδηγήσει σε παραίτηση από τη Bear Stearns. Ωστόσο τα ξεπέρασε και έκτοτε δηλώνει «αθεράπευτα αισιόδοξος».

Σχετικά άρθρα