Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σενεγάλη: 6 νεκροί και 14 τραυματίες σε συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου

Σενεγάλη: 6 νεκροί και 14 τραυματίες σε συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικό Δυστύχημα, Ελικόπτερο, Σενεγάλη,

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν όταν ένα ελικόπτερο του στρατού της Σενεγάλης κατέπεσε στο νότιο τμήμα της χώρας.

Το ελικόπτερο, που είχε μεταφέρει μια σορό στη Ζιγκενσόρ, κατέπεσε το βράδυ της Τετάρτης στα ανοικτά της Μισιρά, ενώ σε αυτό επέβαιναν 20 άνθρωποι, «τα τέσσερα μέλη του πληρώματός του και πολίτες», όπως δήλωσε αρχικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνταγματάρχης Αμπντού Εντιαγέ, εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων.

Ψαράδες της περιοχής μετέβησαν στο σημείο με τις πιρόγες τους και «ανέσυραν επτά» από τους επιβαίνοντες, είχε αναφέρει ο συνταγματάρχης, προσθέτοντας ότι βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό των υπολοίπων 13.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα σωστικά συνεργεία τα οποία στάλθηκαν αμέσως επιτόπου, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα», ανακοίνωσε λίγες ώρες αργότερα η κυβέρνηση της Σενεγάλης.

Οι τραυματίες, τρεις εκ των οποίων είνσι σε σοβαρή κατάσταση, διακομίστηκαν «στο περιφερειακό νοσοκομείο της Καολάκ», σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση.

Οι αρχές σκοπεύουν να συγκροτήσουν «μια επιτροπή έρευνας για να προσδιοριστούν τα αίτια του δυστυχήματος».

Η μεταφορά των νεκρών σε περιοχές όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη αποτελεί «μέρος» των καθηκόντων των ένοπλων δυνάμεων της Σενεγάλης, είχε δηλώσει ο συνταγματάρχης Εντιαγέ νωρίτερα, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τη σορό που μετέφερε το ελικόπτερο.

Σχετικά άρθρα