Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ματ. Σαλβίνι: Δεν θα συμπεριληφθούν στην κυβέρνηση μας οι χαμένοι των εκλογών

Ματ. Σαλβίνι: Δεν θα συμπεριληφθούν στην κυβέρνηση μας οι χαμένοι των εκλογών

Ο γραμματέας της ιταλικής ακροδεξιάς «Λέγκα», Ματτέο Σαλβίνι, αναφέρθηκε στις μελλοντικές, πιθανές πολιτικές εξελίξεις, μιλώντας στους ξένους δημοσιογράφους που εργάζονται στην Ιταλία.

«Πρέπει να είμαστε πιστοί στην εντολή δώδεκα εκατομμυρίων Ιταλών που διάλεξαν την κεντροδεξιά, και έξι εκατομμυρίων που εμπιστεύθηκαν την Λέγκα.

»Δεν θα συμπεριλάβουμε στην κυβέρνηση όσους έχασαν τις εκλογές», δήλωσε ο Σαλβίνι.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τόνισε ότι «το πρόγραμμα της κεντροδεξιάς μπορεί να εμπλουτισθεί, να υπάρξουν κάποιες νέες συμβολές, αλλά δεν μπορεί να ανατραπεί».

Ο επικεφαλής της Λέγκα κατέστησε σαφές, επίσης, ότι «δεν είναι διατεθειμένος να πάρει μέρος σε μια κυβέρνηση πάση θυσία, για να αναλάβει κάποιο υπουργείο για λίγους μήνες».

Αναφερόμενος, πάντα, στη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, ο Ματτέο Σαλβίνι είπε στους ξένους δημοσιογράφους ότι «η κεντροδεξιά θα πάει στο προεδρικό μέγαρο για τις διαβουλεύσεις με μια ενιαία πρόταση».

Και κατέληξε τονίζοντας ότι «αν κάποιοι θελήσουν να προσεγγίσουν την πρόταση αυτή, η αξιολόγηση θα γίνει από όλη την κεντροδεξιά παράταξη».

Σύμφωνα με τους σχολιαστές πρόκειται, δηλαδή, για ένα έμμεσο «άνοιγμα» προς το κίνημα Πέντε Αστέρων, για ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία.

Προς το παρόν, όμως, το κίνημα με υποψήφιο πρωθυπουργό των Λουίτζι Ντι Μάιο δείχνει να προτιμά να καταβάλει προσπάθειες με στόχο τον εντοπισμό κοινών προγραμματικών σημείων με την κεντροαριστερά, και όχι με την συντηρητική συμμαχία.

Σχετικά άρθρα