Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε αμόκ ο Ερντογάν: Παράγουμε πολλά όπλα γιατί έχουμε κακούς γείτονες

Σε αμόκ ο Ερντογάν: Παράγουμε πολλά όπλα γιατί έχουμε κακούς γείτονες

Ακόμη και στα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας κατάφερε να «αναμείξει» την Ελλάδα και την Κύπρο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δικαιολογώντας τις αμυντικές δαπάνες στους «κακούς γείτονες» της χώρας του.Μάλιστα, δε δίστασε να διαστρεβλώσει τα γεγονότα της εισβολής στη Μεγαλόνησο το 1974.

«Το 1974 κατά την “ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου” με την “επιχείρηση αποσιώπησης” κατέστρεψαν ολόκληρο το σύστημά επικοινωνίας μας. Επικεφαλής αυτής της επιχείρησης ήταν οι δήθεν σύμμαχοί μας. Το κατέστρεψαν. Τι έγινε;
Εμείς ιδρύσαμε την ASELSAN (Αμυντική Bιομηχανία Τουρκίας)», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, συμπληρώνοντας:
«Τώρα εμείς με την ASELSAN κάνουμε πολύ καλύτερο από εκείνο και δεν κάνουμε μόνο αυτό.

Πλέον η ASELSAN έχει εξελιχθεί σε μια εταιρεία που συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς.Αυτοί οι κακοί γείτονες μας έκαναν να αποκτήσουμε περιουσία, μας έκαναν να αποκτήσουμε γνώση και να είμαστε σε θέση να παράξουμε».

Νωρίτερα  δήλωσε πως «η Ε.Ε. δεν βοηθάει την τουρκική οικονομία ώστε να ξεπεράσει τα προβλήματα της ενώ στην Ελλάδα έχει δώσει 400 δισ. ευρώ».

Πρόσφατα, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε διαμαρτυρηθεί για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τουρκίας από τον οίκο Moody’s βάλλοντας και πάλι κατά της Ελλάδας.
«Πείτε μας με ποια μέτρα και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας έχουν καταποντιστεί, είναι εξαντλημένοι. Σας ξέρουμε καλά», είπε μεταξύ άλλων.

Σχετικά άρθρα