Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Φαρμάκι» στάζει το τουρκικό καθεστώς για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Φαρμάκι» στάζει το τουρκικό καθεστώς για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, Τουρκία,

Η απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία ήταν έργο των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ισραήλ, ευρωπαϊκών χωρών «που σήμερα έχουν υπό την προστασία τους μέλη της FETÖ [σ.σ. όπως έχουν «βαφτίσει» οι τουρκικές Αρχές το υποτιθέμενο τρομοκρατικό δίκτυο του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκουλέν]», αλλά είχε και «περιφερειακούς υποστηρικτές», γράφει στην εφημερίδα Yeni Safak ο αρχισυντάκτης της, γνωστός και ως «φερέφωνο του Ερντογάν», Ιμπραήμ Καραγκιούλ.

Η υποτιθέμενη FETÖ σύμφωνα με τον Καραγκιούλ, «χρηματοδοτήθηκε από χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» που «βρίσκονταν στο κέντρο αυτής της πολυεθνικής επίθεσης».

Αναμίχθηκαν [σ.σ. στην απόπειρα πραξικοπήματος] με τους φονιάδες τους, με τρομοκρατικές οργανώσεις και με μυστικές συμφωνίες που σύναψαν με τη FETÖ στο Ντουμπάι.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συνεχίζει ο Καραγκιούλ, «θέλουν να σταματήσουν την Τουρκία όσο το θέλουν το Ισραήλ και οι ΗΠΑ». Τα Ηνωμένα Αραβικά, προσθέτει ο Καραγκιούλ, «θέλουν να στρέψουν τον αραβικό κόσμο ως εχθρό ενάντια στην Τουρκία».

«Για αυτό δημιουργήθηκε ο άξονας Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Ισραήλ και ΗΠΑ. Δημιουργήθηκε για να σταματήσει την Τουρκία. Δημιουργήθηκε για να σταματήσει την επιχείριση στην Εφρίν και να πετύχει το πολυεθνικό σχέδιο που έχει στόχο την πολιορκία της χώρας μας».

Ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ θεωρείται ότι είναι ένας από τους προπαγανδιστές που εκφράζει τις βαθύτερες σκέψεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι σύμμαχοι με την Ελλάδα και συμμετέχουν σε κοινές ασκήσεις που πραγματοποιούνται στο Αιγαίο με τη συμμετοχή της Ελλάδας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Τουρκίας μπορούν να θεωρηθούν έως και ανοιχτά εχθρικές. Τα Εμιράτα θεωρούν ότι η Τουρκία προσπαθεί με τον νεο-οθωμανισμό της να υποτάξει ξανά τους Άραβες και έχουν διατρανώσει ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ.

Σχετικά άρθρα