Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστριακή αξιωματούχος: O 26χρονος που επιτέθηκε στην οικία του Ιρανού πρέσβη είχε σχέσεις με το «πολιτικό Ισλάμ»

Αυστριακή αξιωματούχος: O 26χρονος που επιτέθηκε στην οικία του Ιρανού πρέσβη είχε σχέσεις με το «πολιτικό Ισλάμ»

Ο 26χρονος άνδρας, ο οποίος σκοτώθηκε το βράδυ της Κυριακής αφού επιτέθηκε σε στρατιώτη που φρουρούσε την οικία του πρεσβευτή του Ιράν στη Βιέννη, είχε «σχέσεις με το πολιτικό Ισλάμ», δήλωσε η διευθύντρια της αυστριακής υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση των στοιχείων που βρέθηκαν στην κατοικία του στη Βιέννη, ο Αυστριακός άνδρας, αιγυπτιακής καταγωγής, «είχε σαφώς σχέσεις με το πολιτικό Ισλάμ», δήλωσε η Μικαέλα Καρντάις.

Η εις βάθος ανάλυση του κατασχεθέντος υλικού θα πάρει «κάποιες μέρες», πρόσθεσε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το κίνητρο της ενέργειας του άνδρα, ούτε για το προφίλ του.

Στη διάρκεια της επίθεσης, ο δράστης και ο στρατιώτης κυλίστηκαν στο έδαφος και ο στρατιώτης δέχθηκε «ανυπολόγιστο αριθμό από μαχαιριές», είχε δηλώσει η αστυνομία.

Αρχικά ο στρατιώτης έκανε χρήση σπρέι πιπεριού και στη συνέχεια εκτόξευσε «τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες». Ο δράστης εξέπνευσε επί τόπου.

Ο στρατιώτης, τραυματισμένος στο μπράτσο και σε κατάσταση σοκ, διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία διέταξε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλες τις διπλωματικές αντιπροσωπείες στην Βιέννης μετά την επίθεση.

Σχετικά άρθρα