Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι εάν πλήξουν κυβερνητικούς στόχους στη Δαμασκό θα υπάρξει πολεμική απάντηση

Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι εάν πλήξουν κυβερνητικούς στόχους στη Δαμασκό θα υπάρξει πολεμική απάντηση
Διαβάστε σχετικά για ΗΠΑ, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το πρωί της Τρίτης το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σε επίσημη ανακοίνωσή του δήλωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε αμερικανική επιθετικότητα που θα θέσει σε κίνδυνο τις δυνάμεις της στη Συρία.

Η ανακοίνωση «απαντά» στις αμερικανικές προειδοποιήσεις ότι θα χτυπήσουν συριακούς κυβερνητικούς στόχους στη Δαμασκό, σε πολλούς από τους οποίους υπάρχει έντονη ρωσική παρουσία.

Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι στήνεται προβοκάτσια για να κατηγορηθεί η συριακή κυβέρνηση ότι έκανε χρήση χημικών όπλων, για να δικαιολογηθεί στη συνέχεια στρατιωτική επέμβαση εναντίον της.

Η ένταση έχει κορυφωθεί εξαιτίας της επιχείρισης απελευθέρωσης των ανατολικών προαστίων της Δαμασκού, της Ανατολικής Γούτα, από τις τζιχαντιστικές οργανώσεις που την κατέχουν εδώ και χρόνια.

Ο συριακός στρατός υποστηρίζεται από τη ρωσική πολεμική αεροπορία, που πραγματοποιεί σφοδρούς βομβαρδισμούς στις τζιχαντοκρατούμενες περιοχές.

Οι ισλαμιστές κατηγορούν τη Ρωσία ότι βομβαρδίζει αμάχους και η Ρωσία από την πλευρά της κατηγορεί τους τρομοκράτες ότι κρατάνε τους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες.

Από την εμπειρία της πολιορκίας του Χαλεπιού μπορούμε να υποθέσουμε ότι πράγματι οι τζιχαντιστές κρατάνε τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες και ότι πράγματι η Ρωσία βομβαρδίζει δίχως ιδιαίτερες ανθρωπιστικές ευαισθησίες.

Σε ό,τι αφορά όμως τα χημικά όπλα, η δική μας αίσθηση είναι ότι οι τζιχαντιστές είναι που κάνουν χρήση τους και όχι η κυβέρνηση της Συρίας, που έτσι κι αλλιώς νικάει και χωρίς αυτά τη μάχη.

Να μη λησμονούμε ότι πίσω από τα χημικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στη Συρία υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι εμπλέκεται η Τουρκία [διαβάστε εδώ].

Σχετικά άρθρα