Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Καμπούλ ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ – Τι είπε για τους Ταλιμπάν

Στην Καμπούλ ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ – Τι είπε για τους Ταλιμπάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασράφ Γκάνι, Αφγανιστάν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Καμπούλ, Ταλιμπάν, Τζέιμς Μάτις, Τζιχαντιστές,

Στην Καμπούλ έφθασε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις. Η επίσκεψή του στην αφγανική πρωτεύουσα δεν είχε ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας.

Σε δηλώσεις του ο Αμερικανός υπουργός ανέφερε πως η Ουάσιγκτον έχει «ενδείξεις» πως υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς των Ταλιμπάν για το ενδεχόμενο συνομιλιών, ώστε να υπάρξει ειρήνευση και να τερματιστεί ο πόλεμος, η τελευταία φάση του οποίου διαρκεί πάνω από 16 χρόνια.

«Έχουμε αντιληφθεί πως υπάρχει ενδιαφέρον από μέρους των Ταλιμπάν», είπε σε δημοσιογράφους λίγο πριν από την προσγείωσή του στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γκάνι πρότεινε στους Ταλιμπάν συνομιλίες χωρίς κανέναν όρο, κάτι που Αμερικανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν σημαντική χειρονομία από πλευράς του.

Ο Μάτις διευκρίνισε πως κάποιες από τις ενδείξεις αυτές υπήρχαν ήδη πριν ο Γκάνι κάνει αυτήν την πρόταση.

«Μπορεί να μην είναι όλοι οι Ταλιμπάν» που θα εγκρίνουν τη διαδικασία, «αυτό μπορεί να απέχει πολύ. Αλλά υπάρχουν στοιχεία των Ταλιμπάν που σαφώς ενδιαφέρονται για συνομιλίες με την αφγανική κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Σχετικά άρθρα