Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στο Ιράκ από το έδαφος της Συρίας

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στο Ιράκ από το έδαφος της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το βράδυ της Κυριακής το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εξαπέλυσε από το έδαφος της Συρίας ευρεία επίθεση στο έδαφος του Ιράκ, όπου αποκρούστηκε από τις ιρακινές δυνάμεις που είναι αναπτυγμένες κατά μήκος των συνόρων.

Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε θέσεις της ιρακινής σιιτικής παραστρατιωτικής πολιτοφυλακής Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι (Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης) στην περιοχή Ατζ Τζουγίφι.

Οι Ιρακινοί παραστρατιωτικοί, που είναι εξοπλισμένοι και με ρωσικές αντιαρματικές τηλεκατευθυνόμενες ρουκέτες, κατέστρεψαν τουλάχιστον ένα ημιφορτηγό των τζιχαντιστών.

Οι συγκρούσεις είχαν διάρκεια αρκετών ωρών, στο τέλος όμως οι Ιρακινοί ανάγκασαν τους τζιχαντιστές να υποχωρήσουν στο έδαφος της Συρίας.

Το Ισλαμικό Κράτος διατηρεί ακόμα υπό τον έλεγχό του μια μεγάλη έκταση της ερήμου κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με το Ιράκ και από εκεί εξαπέλυσε την επίθεση.

Πολεμικός χάρτης Συρίας-Ιράκ: Με μαύρο χρώμα απεικονίζονται τα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. Με το κίτρινο σε όλες τις αποχρώσεις είναι τα εδάφη που κατέχουν οι Κούρδοι. Με κόκκινο είναι τα εδάφη που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση και με ροζ η ιρακινή. Με πράσινο είναι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις. Με πράσινο σκούρο είναι η Αλ Κάιντα και με γαλάζιο τα υπό τουρκική κατοχή εδάφη στη Συρία.

Σχετικά άρθρα