Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κίνα: «Πρόεδρος» εφ΄ όρου ζωής ο Σι Τζινπίνγκ

Κίνα: «Πρόεδρος» εφ΄ όρου ζωής ο Σι Τζινπίνγκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας, Σι Τζινπίνγκ,

«Πρόεδρος» εφ΄ όρου ζωής στην Κίνα θα μπορεί να είναι πλέον ο Σι Τζινπίνγκ, καθώς σήμερα καταργήθηκε και επισήμως, το όριο των προεδρικών θητειών στην Κίνα, προσφέροντας τη δυνατότητα στον Σι να παραμείνει επικεφαλής του κράτους και μετά την λήξη της τρέχουσας θητείας του, το 2022.

Ο Σι Τζινπίνγκ που ανέλαβε πρόεδρος το 2012, με μεθοδικά βήματα τα τελευταία χρόνια κατάφερε να συγκεντρώσει ολοένα και περισσότερες εξουσίες στα χέρια του.

Με αποκορύφωμα τη σημερινή απόφαση της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης που αποφάσισε με 2.958 ψήφους υπέρ, μόλις 2 κατά και 3 αποχές να πετύχει την “μονιμοποίηση” του στην εξουσία.

Ποιος είναι

Γεννημένος στο Πεκίνο το 1953, ο Σι Τζινπίνγκ είναι γιος του Σι Ζονγκξουν, εκ των ιδρυτικών πατέρων του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Δεν ήταν όμως η κλασική περίπτωση απογόνου υψηλόβαθμων στελεχών, που ανεβαίνει με γρήγορα βήματα τα σκαλιά της ιεραρχίας.

Το 1962, πριν την Πολιτιστική Επανάσταση, ο πατέρας του βρέθηκε υπό δίωξη και εκείνος, στα 15 του χρόνια τότε εστάλη σε στρατόπεδο «επανεκπαίδευσης».

Η σκληρή εργασία σε ένα απομονωμένο χωριό για επτά χρόνια ήταν μία εμπειρία, που τον στιγμάτισε.

Αντί, ωστόσο, να τον κάνει να στραφεί κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος, τον έκανε να επιδιώξει την πλήρη ενσωμάτωσή του σε αυτό.

Έκανε πολλές αιτήσεις για ένταξη, οι οποίες και απορρίπτονταν εξαιτίας του πατέρα του.

Έγινε τελικά δεκτός στις τάξεις του κόμματος το 1974 και το έβαλε στόχο να αναρριχηθεί ως την κορυφή του.

Σχετικά άρθρα