Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Φεύγουν οι Κούρδοι να πολεμήσουν τους Τούρκους – Ποιος θα πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος;

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Φεύγουν οι Κούρδοι να πολεμήσουν τους Τούρκους – Ποιος θα πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Προβληματισμένοι είναι οι Αμερικανοί επειδή οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) συνεχίζουν να εγκαταλείπουν το μέτωπο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην ανατολική Συρία και μεταβαίνουν στα βορειοδυτικά της χώρας για να πολεμήσουν τον τουρκικό στρατό εισβολής, που επιτίθεται από τις 20 Ιανουαρίου στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν και έχει καταλάβει μια ζώνη στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού από το 2016.

Η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χέδερ Νάουερτ, σε συνέντευξη Τύπου, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό των ΗΠΑ επειδή οι μαχητές των SDF «άρχισαν να φεύγουν από τη δουλειά τους με τους εταίρους του Διεθνούς Συνασπισμού, τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, και κατευθύνονται προς την Εφρίν».

Η ίδια παραδέχτηκε ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), των οποίων κυρίως συνιστώσα είναι οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), είναι μια καταπληκτική και πολύτιμη μάχιμη δύναμη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Από το απόγευμα της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι Κούρδοι μαχητές και Άραβες σύμμαχοί τους εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και μετακινούνται προς τη βορειοδυτική Συρία για να πολεμήσουν τους Τούρκους.

Οι κουρδικές και συμμαχικές τους δυνάμεις που κινούνται για να συναντήσουν τους Τούρκους υπολογίζονται σε περίπου δέκα χιλιάδες άνδρες και γυναίκες. Είναι εξοπλισμένοι με αμερικανικά όπλα και αμερικανικά τεθωρακισμένα. Κινούνται σε μικρές φάλαγγες για να μην εντοπιστούν και πληγούν από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Σχετικά άρθρα