Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ υπογράφει την επιβολή δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο – Ποιους εξαιρεί

Ο Τραμπ υπογράφει την επιβολή δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο – Ποιους εξαιρεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Καναδάς, Λευκός Οίκος, Μεξικό, Ντόναλντ Τραμπ,

Την επιβολή δασμών στον εισαγόμενο χάλυβα και στο εισαγόμενο αλουμίνιο αναμένεται να υπογράψει σήμερα Πέμπτη στις 15.30 (22.30 ώρα Ελλάδας), σε επίσημη τελετή στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπως δήλωσε πηγή ενήμερη σχετικά με τις προθέσεις της αμερικανικής προεδρίας.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς ανέφερε ότι είναι πιθανό να εξαιρεθούν από τους δασμούς Καναδάς και Μεξικό, αλλά μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει αποκλειστεί με βάση τις δηλώσεις των Αμερικανών κυβερνητικών αξιωματούχων το ενδεχόμενο μετωπικής σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εφημερίδα The Washington Post έγραψε την Τετάρτη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδιάζει να εξαιρέσει προσωρινά τον Καναδά και το Μεξικό από τους νέους δασμούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρόταση αυτή προβλέπει ότι ο Καναδάς και το Μεξικό θα εξαιρεθούν από τους δασμούς για τριάντα ημέρες.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα η παράταση της εξαίρεσης θα εξαρτηθεί από την πρόοδο στην επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών της βόρειας Αμερικής (NAFTA), η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα