Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προβάδισμα 15 μονάδων για τον συνασπισμό της Mέρκελ έναντι των Σοσιαλδημοκρατών

Προβάδισμα 15 μονάδων για τον συνασπισμό της Mέρκελ έναντι των Σοσιαλδημοκρατών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Δημοσκοπήσεις,

Προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) απολαμβάνουν οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) της Άνγκελα Μέρκελ καθώς, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Civey, συγκεντρώνουν ποσοστό 33% (+1%) σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου, έναντι επίδοσης 15% (αμετάβλητο) για το αντίπαλο δέος.

Μάλιστα, η επίδοση είναι κατά μία ποσοστιαία μονάδα ενισχυμένη, σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα της εταιρείας.
Στην τρίτη θέση παραμένει το ξενοφοβικό AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία), με ποσοστό 15%, ενισχυμένη κατά, επίσης, μία ποσοστιαία μονάδα ενισχυμένη, σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα.

Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Πράσινοι με 12% (-1%), ενώ ακολουθούν οι Αριστεροί (Die Linke) και οι Φιλελεύθεροι (FDP), με 10% (αμετάβλητο) και 6% (αμετάβλητο), αντίστοιχα.

Μετά την «ψήφο εμπιστοσύνης» από τη βάση των Σοσιαλδημοκρατών, η Άνγκελα Μέρκελ ορκίζεται και πάλι Καγκελάριος στις 14 Μαρτίου 2018, την 4η κατά σειρά θητεία της στην καγκελαρία η οποία αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολη και με πολλές παραχωρήσεις.

Έτσι, 161 ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές, τερματίστηκε η παρατεταμένη πολιτική στασιμότητα με επίπονες διερευνητικές και διαπραγματεύσεις μηνών για τη συγκρότηση σταθερή κυβέρνησης.

Η κομματική βάση του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, με ποσοστό 66%, ενέκρινε τη κυβερνητική συμφωνία για κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, και τώρα τίποτα δεν εμποδίζει την κα Mέρκελ να ηγηθεί για τρίτη φορά κυβέρνησης με εταίρο της και πάλι το SPD και να περάσει στην ιστορία της χώρας ως η Καγκελάριος με τέσσερις συνεχόμενες θητείες.

Σχετικά άρθρα