Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

10 τζιχαντιστές και 4 στρατιωτικοί νεκροί στην αιγυπτιακή επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Σινά

10 τζιχαντιστές και 4 στρατιωτικοί νεκροί στην αιγυπτιακή επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Σινά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αίγυπτος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Χερσόνησος του Σινά,

Τέσσερις στρατιωτικοί και δέκα τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης που συνεχίζουν να διεξάγουν οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις στο Σινά εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ένοπλων δυνάμεων της Αιγύπτου, συνολικά τουλάχιστον 16 στρατιωτικοί και πάνω από 100 φερόμενοι ως τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί από την 9η Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η επιχείρηση, η οποία επικεντρώνεται στο Σινά.

Στα τέλη Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στις εκλογές που διεξάγονται εντός του μήνα, ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο, έδωσε διαταγή στο επιτελείο και στο υπουργείο Εσωτερικών να εξαλείψουν τους τζιχαντιστές μέσα σε τρεις μήνες και να αποκαταστήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στο Σινά.

Ο Σίσι έθεσε το τελεσίγραφο αυτό μερικές ημέρες μετά την επίθεση εναντίον σουφικού τεμένους στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 305 άνθρωποι.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, ωστόσο οι υποψίες των αρχών στράφηκαν στο Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος θεωρείται πως διέπραξε επιθέσεις που έχουν στοιχίσει τη ζωή εκατοντάδων στρατιωτικών, αστυνομικών και αμάχων στον Σινά και σε όλη την Αίγυπτο τα τελευταία χρόνια. Οι εκκλησίες των Κοπτών γίνονται συχνά στόχος των τζιχαντιστών.

Σχετικά άρθρα