Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) όρκισαν 3.500 νέους μαχητές έτοιμους να πολεμήσουν την Τουρκία (βίντεο)

Οι Κούρδοι (SDF) όρκισαν 3.500 νέους μαχητές έτοιμους να πολεμήσουν την Τουρκία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Δυνάμεις Αυτοάμυνας (HXP), Καμισλί, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Την ώρα που ο τουρκικός στρατός επιτίθεται στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, πραγματοποιώντας την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας» με στόχο να εκδιώξει από την περιοχή τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την κυρίως συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), οι Κούρδοι της Συρίας προχώρησαν σε μια εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης.

Στη βορειοανατολική Συρία, στην επαρχία της Χασάκα, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία 3.500 μαχητών των Δυνάμεων Αυτοάμυνας (HXP), μιας προέκτασης των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Οι μαχητές που ορκίστηκαν υπό τις σημαίες των YPG, YPJ και SDF δεν είναι μόνο Κούρδοι αλλά και Άραβες, Τουρκμένοι και Ασσύριοι δημοκρατικοί με καταγωγή από την πόλη Καμισλί και τα περίχωρά της.

Η δύναμη αυτή, που επίσης υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, θα έχει ως αποστολή την προστασία της πόλης Καμισλί και της υπαίθρου της από τους τζιχαντιστές και όποια άλλη δύναμη επιχειρήσει να επιτεθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι μέρος της συνοριοφυλακής που δημιουργούν οι ΗΠΑ σε συνεργασία με τους Κούρδους για τη φύλαξη των βόρειων και ανατολικών συνόρων της Συρίας.

Στα βίντεο που έχουν αναρτηθεί οι μαχητές ακούγονται ρυθμικά να φωνάζουν «Εφρίν, Εφρίν, Εφρίν», δηλώνοντας έτσι την ετοιμότητά τους να πολεμήσουν τον τουρκικό στρατό.

Σχετικά άρθρα