Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξαναπαίρνουν τα πάνω τους CDU και SPD σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις στη Γερμανία

Ξαναπαίρνουν τα πάνω τους CDU και SPD σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Γερμανία, Δημοσκοπήσεις,

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κυρίως, αλλά και οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) ανακάμπτουν ελαφρώς και η Ακροδεξιά σταθεροποιείται σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρώτου γερμανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Πιο συγκεκριμένα το SPD παρουσιάζει αυξητική τάση λαμβάνοντας 18% (+2% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της 15ης Φεβρουαρίου του ARD), η Xριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) θα λάμβανε 34% (+1%) εάν γίνονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή, και το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» 15% (καμία μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ARD).

Τα υπόλοιπα κόμματα θα λάμβαναν: οι Φιλελεύθεροι (FDP) 9% (καμία μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ARD), οι Πράσινοι (Die Gruenen) 11% (-2%) και η Aριστερά (Die Linke) 9% (-2%).

Όπως και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2017, το 61% των Γερμανών πολιτών θα ψήφιζε κόμμα ανάλογα με τις πολιτικές του πεποιθήσεις, ενώ το 33% θα ψήφιζε μάλλον με κριτήριο την απογοήτευση.

Ενδιαφέρον είναι ότι ειδικά το ακροδεξιό AfD θα ψηφιζόταν για λόγους διαμαρτυρίας από το 75%, ποσοστό από το οποίο μόνο το 24% θα το ψήφιζε εκ πεποιθήσεως.

Το SPD θα ψήφιζε συνειδητά το 71% των πολιτών, ενώ τη Xριστιανοδημοκρατική ‘Ενωση το 69%, τους Φιλελεύθερους το 64%, τους Πράσινους το 58% και την Αριστερά το 55%.

Δημοφιλέστερος πολιτικός είναι ο μεταβατικός υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με 65% (+3% σε σχέση με τη δημοσκόπηση του ARD της 15ης Φεβρουαρίου) και ακολουθεί η καγκελάριος Μέρκελ με 52% (+3%).

Η Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ, πρώην πρωθυπουργός του κρατιδίου Ζάαρλαντ, η νέα γενική γραμματέας του CDU και πιθανή διάδοχος της Μέρκελ απολαμβάνει της εκτίμησης του 35% , αλλά το 53% δηλώνει πως δεν έχουν σχηματίσει ακόμα γνώμη γι’ αυτήν σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Σχετικά άρθρα