Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χριστοδουλίδης: Οι Τουρκοκύπριοι ζητούν το φυσικό αέριο για να ξαναμπούν σε συνομιλίες

Χριστοδουλίδης: Οι Τουρκοκύπριοι ζητούν το φυσικό αέριο για να ξαναμπούν σε συνομιλίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, Υδρογονάνθρακες,

Το μήνυμα που έχει στείλει η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι ότι «δεν πρόκειται να επαναρχίσει τη διαδικασία χωρίς την εμπλοκή της στα θέματα του φυσικού αερίου» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία δεν είναι έτοιμες για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Στις εκτιμήσεις αυτές προέβη ο κ. Χριστοδουλίδης μιλώντας στο ΡΙΚ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο διεθνής παράγοντας αντιλαμβάνεται πως «η επίκληση του θέματος της ενέργειας γίνεται λόγω της μη ετοιμότητας της τουρκοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην ενημέρωση που είχε από την ειδική αντιπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, μετά τη χθεσινή συνάντησή της με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Είπε ότι το μήνυμα που έχει στείλει η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι ότι «δεν πρόκειται να επαναρχίσει τη διαδικασία, χωρίς την εμπλοκή της στα θέματα του φυσικού αερίου».

Το θέμα, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, θα συζητήσει ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με την κ. Σπέχαρ κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον αρμόδιο για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ, Ζαν Πιέρ Λακρουά, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί το νησί.

Πρόσθεσε ότι αυτό που ζητά ο Αντόνιο Γκουτέρες -ότι περιμένει να ακούσει τις απόψεις όλων των πλευρών και αν μπορούν να αποφασίσουν από κοινού τα επόμενα βήματα- το έχει ήδη καταστήσει γραπτώς μόνο ο κ. Αναστασιάδης.

Το μήνυμα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να είναι η λύση του Κυπριακού, αφού εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τις δύο πλευρές και όσο πιο γρήγορα γίνει αντιληπτό τόσο πιο σύντομα θα μπορούν να επαναρχίσουν οι συνομιλίες.

Σχετικά άρθρα