Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι λέει η Άγκυρα για την έκδοση από την Τσεχία του Κούρδου ηγέτη που νίκησε το Ισλαμικό Κράτος

Τι λέει η Άγκυρα για την έκδοση από την Τσεχία του Κούρδου ηγέτη που νίκησε το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μπεκίρ Μποζντάγ, Σαλέχ Μουσλίμ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τσεχία,

Την έκδοση του πρώην ηγέτη του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) των Κούρδων της Συρίας Σάλεχ Μούσλιμ ζήτησε επίσημα η Τουρκία από την Τσεχία μετά τη σύλληψή του στην Πράγα, δήλωσε ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Άγκυρα.

Σε συνέντευξη στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Μπεκίρ Μποζντάγ (φωτο) δήλωσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας υπέβαλε το αίτημα έκδοσης στις τσεχικές Αρχές και πρόσθεσε ότι ο Σ. Μούσλιμ θα οδηγηθεί εντός της ημέρας ενώπιον δικαστηρίου.

Ο Σάλεχ Μούσλιμ ήταν παλαιότερα συμπρόεδρος του σοσιαλπατριωτικού κόμματος PYD -συμμετέχει στη Σοσιαλιστική Διεθνή- που αποτελεί την κύρια συνιστώσα του συνασπισμού TEV-DEM, ο οποίος κυβερνά ελεγχόμενα από τους Κούρδους αυτόνομα τμήματα της βόρειας Συρίας, περιλαμβανομένης της Εφρίν.

Η Άγκυρα θεωρεί το PYD και την πολιτοφυλακή YPG προεκτάσεις του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) που εδώ και δεκαετίες διεξάγει ένοπλο αγώνα στο τουρκικό έδαφος.

Η Τουρκία έχει εκδώσει από τον Νοέμβριο 2016 ένταλμα σύλληψης του Σ. Μούσλιμ σχετικά με μια επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα τον Φεβρουάριο 2016, στην οποία ο Σύρος Κούρδος πολιτικός αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Σχετικά άρθρα